Vuit espais naturals protegits gironins generen un impacte de 124 milions

Un estudi impulsat per La Caixa subratlla que aquestes zones d'arreu de Girona també creen 3.265 llocs de treball

27.07.2015 | 15:13
La presentació d´aquest estudi va tenir lloc ahir a Barcelona.
La presentació d´aquest estudi va tenir lloc ahir a Barcelona.

Vuit espais naturals protegits de la demarcació de Girona generen un impacte de 124 milions d'euros. Segons un estudi fet per l'Institut Cerdà i impulsat per l'Obra Social La Caixa, que es va presentar ahir, aquestes zones gironines també creen 3.265 llocs de treball. L'estudi, que subratlla l'impacte econòmic i social dels 16 espais naturals protegits d'arreu de Catalunya, conclou que aquests indrets generen 192 milions d'euros anuals en forma de valor afegit brut, associat a activitats del sector serveis (un 83%), de la gestió dels propis espais (un 9%) i de l'àmbit agrícola (un 8%).
En el cas de la demarcació de Girona, es tracta d'aquests 124,2 milions d'euros si es comptabilitza el valor afegit brut dels sis parcs naturals gironins de la Zona Volcànica de la Garrotxa, del Cadí-Moixeró, dels Aiguamolls de l'Empordà, del Montseny, del Cap de Creus i del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Cal tenir en compte que l'extensió dels parcs del Cadí-Moixeró i del Montseny formen part de més d'una demarcació, entre les quals Girona. A més, el còmput dels vuit espais naturals protegits gironins també inclou el paratge natural d'interès nacional de l'Albera i l'espai natural protegit de les Gavarres.
Així, sobre l'impacte econòmic, el parc natural del Cap de Creus aconsegueix la dada més elevada de Girona i de tot Catalunya: 27 milions d'euros. A poca distància hi ha el parc natural de la Garrotxa amb 23,3 milions i el del Montseny amb 21 milions d'euros. Tot seguit se situa el parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà amb un impacte de 17 milions, el del Cadí-Moixeró amb 15,2 milions i el del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter amb 14,7 milions. Finalment, l'espai natural de les Gavarres aconsegueix un impacte de 3,9 milions i el paratge natural de l'Albera d'1,8 milions, fet que el situa a la cua de tot Catalunya.
Pel que fa a l'ocupació, l'estudi conclou que els 16 espais naturals protegits catalans generen 5.110 llocs de treball (3.909 empleats al sector serveis, 727 a la gestió dels espais i 473 a les activitats agrícoles). En el cas de la demarcació de Girona, es tracta d'aquests 3.265 llocs de feina. El parc natural del Cap de Creus també es troba al capdavant de Girona i de Catalunya en la creació de llocs de treball: 663 empleats. En la mateixa línia, a poca distància hi ha el parc natural de la Garrotxa amb 592 treballadors i el del Montseny amb 580 empleats. Tot seguit se situa el parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà amb 481 llocs de treball, el del Cadí-Moixeró amb 391 i el del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter amb 383 empleats. Per acabar, l'espai natural de les Gavarres compta amb 121 treballadors i el paratge de l'Albera es troba de nou a la cua de Catalunya amb 54 llocs de feina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L'Isaac i l'Helga, aquest dilluns.
Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibre, exposicions, premis i contes per als petits

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

L'oposició vol que es reemborsi la totalitat del que es va recaptar de més en setze anys

Enllaços recomanats: Premis cinema