En només vuit dies, els Mossos han enxampat dos autobusos arrossegant remolcs amb sobrepès. Aquesta setmana es va donar el segon cas. El conductor va ser denunciat i el vehicle immobilitzat fins que l'empresa va pagar les multes, un total de 2.800 euros.

El cas es remunta a dimarts passat quan una patrulla de trànsit va veure un autocar, en sentit nord, que arrossegava un remolc amb un excés notable i visible de pes. Els agents van aturar l'autobús a Maçanet de la Selva, que feia la línia regular Marroc- Lille i van decidir fer un pesatge del remolc i la seva càrrega.

La càrrega transportada pesava 7.260 quilos, 3.760 quilos més del màxim legal permès, que en aquest cas era de 3.500 quilos.

Per aquest motiu, els agents van traslladar el vehicle, que portava 58 passatgers, fins a l'estació d'autobusos de Girona, on va quedar immobilitzat.

L'empresa de l'autocar denunciat va abonar 2.800 euros en concepte de denúncies i, després gestionar dues furgonetes per tal que transportessin la part sobrant de la càrrega, el vehicle va poder continuar la marxa cap a les dues de la matinada. El conductor va quedar denunciat com a presumpte autor d'una infracció administrativa: circular amb un excés de pes al remolc que transportava.

Dispositiu pas de l'Estret

Es dóna la circumstància que aquest és el segon autocar localitzar amb un excés notable de pes al remolc que arrossega. El primer va ser el dia 13 de juliol i, com en aquest cas, el vehicle amb els seus passatgers va poder continuar la marxa una vegada repartida la càrrega en dues furgonetes. En aquell cas van interceptar el vehicle a l'AP-7 a Sils després de veure que envaïa el carril contrari.

Aquestes actuacions s'emmarquen dins el dispositiu pas de l'estret que, com cada any, els Mossos i el Servei Català del Trànsit, porten a terme per garantir una conducció segura a la xarxa viària catalana, a totes aquelles famílies que viatgen al nord d'Àfrica per les vacances estivals.