Dos joves i una noia, tots ells de 22 anys, amb antecedents i veïns de Sant Jaume de Llierca han ingressat a la presó per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Ara fa un temps, els agents van obrir una investigació per comprovar si dins d'un pis de Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa, s'hi podia estar cultivant marihuana. Des de l'exterior de l'immoble es podia notar la forta olor de marihuana i s'escoltava el soroll dels ventiladors. Els policies van comprovar que feia temps que el pis constava com a desocupat i que estava donat de baixa de la companyia elèctrica. En accedir-hi van localitzar 1.050 plantes de marihuana, adobs i llums.

Els policies van aconseguir enxampar els propietaris de la població després d'obrir una investigació ara fa un temps. Els agents van començar a indagar després de rebre diverses informacions que apuntaven que en un domicili de Sant Jaume de Llierca s'hi podria estar cultivant marihuana.

Efectius de la comissaria d'Olot van traslladar-se fins al lloc dels fets i van constatar que, des de fora de l'immoble, es podia sentir una forta olor a marihuana i s'escoltava perfectament el soroll dels ventiladors. Després de fer les comprovacions pertinents, els agents van descobrir que el pis constava com a desocupat i que feia molt temps que estava donat de baixa de la companyia elèctrica. Un fet que contrastava amb els sorolls que sentien els agents i les llums que podien veure enceses a l'interior de l'habitatge.

Per tot això, els agents es van posar en contacte amb l'entitat bancària propietària del pis per poder-hi accedir i comprovar què hi havia dins. Finalment, el passat 9 de juliol, els mossos van entrar-hi i van localitzar una plantació de 1.050 plantes de marihuana que es trobaven en diferents estances del pis. També van trobar diversos sistemes de ventilació, fertilitzants, llum i adobs per fer créixer les plantes en òptimes condicions. Durant el registre, els policies també van comprovar que tota la instal·lació que havien muntat estava connectada de forma il·legal a la llum. Segons les estimacions de la companyia elèctrica, els detinguts haurien pogut defraudar uns 2.279 euros anuals.

Un cop van comissar totes les plantes, els agents es van centrar en aconseguir identificar els responsables de la plantació. La investigació va finalitzar el passat 20 de juliol amb la detenció de dos joves i una noia, veïns de Sant Jaume de Llierca, tots tres de 22 anys d'edat de nacionalitat marroquina i espanyola per aquests fets.

Els detinguts, amb antecedents policials, van passar un dia més tard, el 21 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot que va decretar el seu ingrés a presó.