A presó tres garrotxins per cultivar 1.050 plantes de marihuana

Els dos homes i la dona de Sant Jaume de Llierca haurien pogut defraudar 2.279 euros en llum

27.07.2015 | 15:13

Dos joves i una dona, tots ells de 22 anys, amb antecedents i veïns de Sant Jaume de Llierca van ingressar ahir a la presó per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Efectius de la comissaria d'Olot van aconseguir enxampar els propietaris de la població després d'obrir, ara fa un temps, una investigació. Els agents van començar a indagar després de rebre diverses informacions que apuntaven que en un domicili de la població garrotxina s'hi podria estar cultivant marihuana, ja que des de l'exterior de l'immoble es podia notar la forta olor i s'escoltava el soroll dels ventiladors.

Després de fer les comprovacions pertinents, els agents van descobrir que el pis constava com a desocupat i que feia molt temps que estava donat de baixa de la companyia elèctrica. Un fet que contrastava amb els sorolls que sentien els agents i les llums que podien veure enceses a l'interior de l'habitatge.

Per tot això, els agents es van posar en contacte amb l'entitat bancària propietària del pis per poder-hi accedir i comprovar què hi havia dins. Finalment, el passat 9 de juliol, els mossos van entrar-hi i van localitzar una plantació de 1.050 plantes de marihuana que es trobaven en diferents estances del pis. També van trobar diversos sistemes de ventilació, fertilitzants, llum i adobs per fer créixer les plantes en òptimes condicions.

Frau a la companyia elèctrica

Durant el registre, els policies també van comprovar que tota la instal·lació que havien muntat estava connectada de forma il·legal a la llum. Segons les estimacions de la companyia elèctrica, els detinguts haurien pogut defraudar uns 2.279 euros anuals.

Una vegada comissades totes les plantes, els agents es van centrar a aconseguir identificar els responsables de la plantació. La investigació va finalitzar el passat 20 de juliol amb la detenció de dos joves i una noia, veïns de Sant Jaume de Llierca, tots tres de 22 anys d'edat de nacionalitat marroquina i espanyola per aquests fets. Els detinguts, amb antecedents policials, van passar un dia més tard, el 21 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot que va decretar el seu ingrés a presó.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema