El Jutjat central d'instrucció 4, amb seu a l'Audiència Nacional, ha deixat en llibertat l'amo del macroprostíbul Paradise de la Jonquera i del club Eclipse de Mont-ras, detingut a finals de juny en el marc de l'operació Pompeia contra delictes fiscals vinculats al món de la prostitució. L'operatiu es va saldar amb més de seixanta detinguts a Catalunya, València, Madrid, Múrcia, el País Basc i Navarra. José Moreno va ingressar a presó per delictes de blanqueig de capital i frau fiscal després de passar a disposició judicial. La defensa de Moreno va recórrer l'empresonament i divendres va sortir en llibertat. No li imposen fiança però s'ha de presentar al jutjat cada 15 dies i no pot abandonar el país.

José Moreno Gómez, el propietari del macroprostíbul de la Jonquera i del club Eclipse de Mont-ras va ser detingut a finals de juny en el marc de l'operació Pompeia. La policia espanyola i l'Agència Tributària van escorcollar bordells i empreses de sis comunitats autònomes en l'operatiu, coordinat pel jutge Fernando Andreu, que es va saldar amb més de seixanta detinguts arreu de l'Estat per delictes contra la hisenda pública, relatius a la prostitució, contra els drets dels treballadors i blanqueig de capital. Es calcula que la trama hauria comès un frau fiscal que podria superar els 150 milions d'euros.

A les comarques gironines, els agents van detenir José Moreno, un conegut empresari del món de la prostitució que ja ha estat més d'una vegada en el punt de mira de la justícia. Després de passar a disposició judicial, el jutge el va enviar a presó provisional, comunicada i sense fiança i li imputa delictes de blanqueig de capital, frau fiscal i organització criminal.

La defensa de Moreno, encapçalada pel lletrat Carles Herrera de Frigola Bufet d'Advocats, va recórrer l'empresonament. El jutjat ha estimat el recurs i ha resolt deixar-lo en llibertat provisional. La interlocutòria del Jutjat central d'instrucció número 4 data d'aquest divendres, quan José Moreno va sortir de la presó. Tot i això, la investigació continua endavant i Moreno segueix imputat en la causa.

El jutge es basa en dos arguments per deixar-lo en llibertat: d'una banda considera que no existeix risc de fugida perquè Moreno té un fort arrelament al país, tant social, com familiar i econòmic i, de l'altra, indica que ja no existeix perill per possible destrucció de proves d'interès per a la investigació. En base a aquests arguments, el jutjat l'ha deixat en llibertat. No li imposa cap fiança però li ha retirat el passaport i s'haurà de presentar al jutjat més proper els dies 1 i 15 de cada mes.

Múltiples detencions i judicis

José Moreno acumula múltiples detencions i ha estat jutjat diverses vegades pels seus negocis vinculats a la prostitució. L'Audiència de Girona el va condemnar a 3 anys de presó per immigració clandestina. El propietari del macroprostíbul, però, no ha complert pena de presó per aquesta condemna. Després de múltiples recursos, ara la defensa ha demanat la revisió de la sentència perquè el nou Codi Penal ha rebaixat la pena de presó pel delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. Amb la revisió, la condemna de 3 anys es podria reduir a només 1 any de presó o una multa. Així, li podrien suspendre la pena -per ser inferior a 2 anys- i no hauria d'entrar a presó.

En un altre judici, que també es va fer a l'Audiència de Girona, José Moreno va quedar absolt.