El Parc Científic i Tecnològic de Girona acollirà, des d'aquest setembre, una nova escola adreçada a formar professionals de la moda. A més de seminaris i cursos d'especialització, l'escola ofereix un curs de Tècnic en Patronatge, Confecció i disseny que té una durada mínima de dos anys.

Entre les sortides professionals que permet aquest curs hi ha el de tècnic de patronatge manual i industrial, tècnic amb electròmecànica; cap de tallers, disseny amb marca pròpia; sastreria i modisteria a mida o tècnic de control de qualitat. També atenció i arranjament en botigues o especialista en modelatge sobre model i maniquí, per exemple.

La gerent de l'Escola de Qstura Professional, Sílvia Castelló, explica que el projecte neix després que hagin detectat la demanda del sector tèxtil de tenir tècnics per tirar endavant creacions i cobrir llocs específics de la cadena de fabricació.

Castelló remarca que tant la directora tènica i cap d'estudis del centre, Carme Ramilans, com el professorat, compten amb una àmplia experiència en el sector de la moda.

L'equip docent està format per professionals que treballen en moda i confecció i tenen en experiència en tot tipus d'empreses, tant en grans companyies com Inditex com per compte propi. «Es tracta de professionals conscients de les mancances del sector i també de les dificultats que hi ha a l'hora de posar en marxa una nova empresa», explica la gerent de Qstura.

Trenta places i dos torns

Per al primer curs de Tècnic en Patronatge, Confecció i Disseny hi ha una trentena de places, de les quals ja tenen la meitat d'inscrits. El perfil que busquen és el d'algú que pretengui dedicar-se professionalment a la confecció, el patronatge o el tall.

«Estem oberts a alumnes de tot tipus d'edats, tant gent jove, de 18 anys, que veu en la moda la seva primera alternativa com d'altres que ronden la cinquantena i que creuen que és una segona opció per tornar a començar», explica la gerent, que també té una altra escola a Girona, Qstura, pensada per a amants de la moda que no s'hi vulguin dedicar professionalment.

En el seu primer any, el curs ofereix torn de matí i de tarda i combinarà les habilitats teòriques i pràctiques necessàries per al món laboral. «L'objectiu és que els alumnes puguin aprendre en condicions reals, en el que es trobaran quan arribin al sector», declara Sílvia Castelló.

Les instal·lacions de l'Escola de Qstura Professional, que són a l'edifci Giroemprèn del Parc Científic de Girona, compten amb una aula d'informàtica i una zona de taller amb maquinària industrial d'última generació. Entre les assignatures hi ha patronatge manual i digital, disseny, confecció i acabats, anàlisi de matèries tèxtils, història de la moda i sociologia i indumentària d'arts escèniques.

L'escola s'inaugura demà a les set del vespre i el curs comença el pròxim 14 de setembre.