L'Ajuntament de Banyoles, governat per majoria absoluta de CiU, ha doblat la dedicació de la regidora de Benestar Social i Educació, Ester Busquets, que passarà del 25% de jornada notificat al ple del 28 de juny al 50%, tal com es va modificar en la sessió celebrada aquest dilluns. El canvi també afecta la retribució de la regidora, que inicialment havia de cobrar 771,79 euros bruts al mes i ara superarà els 1.500. Aquesta modificacióes deriva de l'acord que CiU i ERC han tancat al Consell comarcal del Pla de l'Estany.

En el ple municipal celebrat aquesta setmana, l'alcalde, Miquel Noguer, també va donar compte de què el regidor de Medi Ambient i Aigües, Cultura i Patrimoni cultural i Festes, Jordi Bosch Batlle, podrà comptabilitzar el càrrec a l'Ajuntament de Banyoles amb la seva activitat professional privada com a arquitecte tècnic. Al Consistori, Bosch té una de les tres dedicacions exclusives que s'han assignat aquest mandat.

D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) impulsada per ICV-IdB -tot i que es va acabar presentant com a conjunta-, es va rebutjar la petició de la CUP de col·locar una estelada al balcó de l'Ajuntament a partir de la Diada i, per contra, es va aprovar la de CiU per posar una senyera a la via pública.