Cop policial contra el tràfic de drogues a la província de Girona. Un macrooperatiu dels Mossos d'Esquadra desplegat en vuit municipis -set a la Selva i el Gironès i el Prat del Llobregat- es va saldar ahir amb 26 detinguts després que es fessin 21 escorcolls en domicilis i locals, d'on van comissar drogues i aparells per manipular-la. L'operació es troba encara oberta i no es descarten més detencions. El cas es troba sota secret de sumari i la investigació està dirigida pel jutjat d'instrucció número 4 de Girona.

El macrooperatiu es va iniciar ahir a les cinc de la matinada amb 300 agents dels Mossos d'Esquadra al capdavant i de forma simultània en vuit municipis. Set d'ells de la província: Quart, Cassà de la Selva, Llagostera, Blanes, Maçanet de la Selva, Sils i Girona. La investigació va arrencar fa prop de mig any per part de la Divisió d'Investigació Criminal dels?Mossos i la Unitat d'Investigació de Girona.

A?la capital es va focalitzar tot l'operatiu al barri de la Font de la Pólvora, una zona on sovint s'hi porten a terme aquest tipus d'actuacions. El macrooperatiu policial d'ahir tenia com a objectiu desmantellar un clan que distribuïa droga a la província. Les substàncies estupefaents que proveïen principalment són la cocaïna i l'heroïna, segons fonts del cas.

Es dóna el cas que el punt central de la xarxa es trobava al barri de la Font de la Pólvora i, de fet, és on la presència policial va ser més nombrosa i on es van viure moments de tensió. En aquest barri s'hi van fer almenys cinc detencions. Durant l'arrest d'un matrimoni del carrer de l'Hortènsia va ser un moment en el qual els agents dels antiavalots van haver de fer fins i tot un cordó policial per evitar que els veïns i familiars s'acostessin als detinguts quan es dirigien al vehicle patrulla. Del domicili dels detinguts, els agents en van treure documentació i plantes de marihuana entre altres estris. El nivell de nerviosisme dels familiars presents va provocar moments en què els periodistes es van veure increpats.

A la Font de la Pólvora, el dispostiu policial va comportar fortes mesures de seguretat i de matinada ja s'hi van desplegar diverses unitats de la Brigada Mòbil (Brimo), de l'ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius), la?Unitat Canina, agents de la Unitat d'Investigació de Girona, la Científica, la Unitat Canina i fins i tot dels mitjans aeris.

Vigilant des de l'aire

Un helicòpter dels Mossos va sobrevolar la zona per evitar que ningú fugís durant l'operatiu que va acabar al voltant de les deu del matí. Els agents també van actuar en altres carrers del barri com el del Roure i el Castanyer. D'aquests pisos escorcollats i de vehicles, la policia se'n va emportar droga i fins i tot comptadors de la llum que haurien punxat per exemple per alimentar plantacions de marihuana.

A la resta de municipis del Gironès i la Selva es van fer més detencions i escorcolls. A Quart, els Mossos van anar de matinada en una casa del poble, on van arrestar un matrimoni. Viuen al poble de fa temps i tenen dos fills. Segons fonts policials, l'home seria el cap de la xarxa de distribució de droga i la Font de la Pólvora seria el centre de venda.

A Cassà de la Selva, els policies van entrar i escorcollar un domicili del carrer Poeta Machado. En el moment de l'operació a la casa hi havia la parella i un menor d'edat. Van detenir un home de 43 anys amb múltiples antecedents policials. A Llagostera, també de forma simultània, es va escorcollar un habitatge de la urbanització de la Canyera però segons fonts consultades, finalment no es va trobar ni droga ni ningú en el domicili i per tant, no es va produir cap detenció. En paral·lel, la policia també va anar a una casa del carrer Isaac Albéniz de la urbanització de Vallcanera de Sils, on s'hi va detenir una persona i van aconseguir desmantellar una plantació de marihuana. Els agents van treure'n diversos aparells pel cultiu i, fins i tot, tècnics de la companyia elèctrica van anar al lloc per treure el comptador que tenia la llum punxada. Al mateix temps, a la Selva també es van fer escorcolls en locals i domicilis de Blanes i Maçanet de la Selva. En aquest últim municipi, es va fer una entrada en una casa de la urbanització Maçanet Residencial.

L'operatiu està dirigit pel jutjat d'instrucció número 4 de Girona. Està previst que els arrestats passin en breu a disposició judicial.