La CUP s'ha posicionat contra la intenció del nou president de la Diputació de Girona de comptabilitzar el seu càrrec a la institució amb una activitat professional privada. Concretament, Pere Vila ha sol·licitat poder realitzar 10 hores setmanals a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà, entitat d'on és director des de l'any 2000.

La formació considera que els càrrecs de Vila com a president de la Diputació i d'altres organismes com el Patronat de Turisme Costa Brava demanen una dedicació exclusiva, i que la seva activitat professional en d'altres entitats podria derivar en conflictes d'interessos o tractes de favor. Per això el diputat Lluc Salellas ha reclamat a Vila «que retiri la proposta, que es desvinculi de l'Escola d'Hostaleria, i que centri tota la seva atenció i dedicació a la tasca institucional de la Diputació». Per ara la CUP ha estat l'únic grup amb representació a la Diputació de Girona que ha qüestionat obertament la proposta de Vila, que de moment ja ha rebut l'aval dels grups de CiU, PSC i Independents de la Selva. L'afer es va portar a debat ahir en el marc de la comissió de promoció econòmica, administració i hisenda.

L'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà està gestionada per l'Associació per a la Formació Professional a l'Alt Empordà, que està integrada per agents vinculats al sector empresarial com la Cambra de Comerç de Girona o la Fundació Privada Miquel, a més d'algunes institucions públiques.