Filtració per carbó activat a Celrà

29.07.2015 | 10:11

Celrà ha implantat la filtració per carbó activat a l'ETAP, la planta potabilitzadora d'aigua del servei municipal, que abasteix tant el municipi com el polígon industrial.
L'Ajuntament de Celrà va encarregar a Prodaisa, com a entitat gestora del servei, que realitzés les accions necessàries a l'ETAP a fi d'implantar una filtració per carbó activat. Com que s'havia d'actuar en una planta en ple funcionament, les intervencions s'han fet assegurant el correcte funcionament de l'estació i la qualitat de l'aigua que se subministra.
En primer lloc es van fer les actuacions per poder separar les entrades d'aigua de cada pou a la planta, ja que tenen característiques diferents que requereixen processos també diferents.
Posteriorment es va retirar la sorra d'un dels dos filtres existents i es va substituir per carbó activat. Aquesta operació es va haver d'executar de forma molt ràpida per tal de no aturar la planta i tenir sempre aigua per abastir la població de Celrà.
Amb el carbó com a llit filtrant es va tornar a posar en funcionament la planta. Els resultats obtinguts són satisfactoris, explica l'Ajuntament, ja que l'aigua a la sortida del filtre de carbó reuneix totes les característiques esperades.
Amb les modificacions realitzades es pot tractar per filtració en carbó entre el 35% i el 50% del total d'aigua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema