El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua va acordar ahir aprovar una línia de subvencions que està pressupostada en 300.000 euros i que es vol destinar a aportar, per a aquells municipis catalans que tenen problemes de subministrament, un 50% del cost total en la contractació de camions cisterna per garantir el proveïment d'aigua potable. La mateixa línia de subvencions també preveu la possibilitat d'executar obres d'urgència equivalents.

Així, l'Agència Catalana de l'Aigua va subratllar ahir que Tot i que els embassaments de les conques internes estan per sobre del 75% de la seva capacitat, aquests darrers mesos també han estat secs en diverses comarques de Catalunya. És per això que hi pot haver localitats que no es troben connectades a xarxes supramunicipals i que, a causa de la falta de pluges o pel fet de només disposar d'una font d'abastament vulnerable, tinguin problemes en el subministrament d'aigua.

L'acord aprovat ahir, pel consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua, es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el proper mes de setembre i la línia de subvencions s'aplicarà durant tot l'any 2015.