Les pluges que s'anunciaven en tota la província de Girona a principis de setmana ja han començat a caure progressivament a tot Catalunya durant el dimecres. Ahir a la tarda, la ciutat de Girona va enregistrar 12 l/m2 en només deu minuts en un ruixat molt intens però de poca durada. Altres ciutats també van comptabilitzar precipitacions però no van ser tan intenses com a la capital.

A l'Alt Empordà la mitjana va rondar entre els 2 i els 4 l/m2. En altres llocs com per exemple la Garrotxa, a la Vall d'en Bas van caure més de 4 l/m2 i una de les poblacions on més pluja va caure va ser a Banyoles amb un total de 6 l/m2, també en poc temps. Aquest ambient més fresc s'ha vist reflectit en els termòmetres, que tot i mantenir unes màximes que ronden els mateixos números de la setmana anterior, el que ha disminuït notablement han estat les temperatures mínimes, que baixen dels 20º en la gran majoria de poblacions.

Més precipitacions

Tot i que ahir les pluges no van ser tan abundants es preveu que de cara a tot el dia d'avui i fins i tot el cap de setmana, si que caiguin ruixats més intensos. La nuvolositat serà més generalitzada i es preveu ja que a mig matí puguin apareixer ja les primeres pluges a diversos llocs de la provínia de Girona. La darrera vegada que van caure ruixats durant aquest mes va ser la setmana passada, on a la comarca del Ripollès van caure més de 40 l/m2, i en localitats com el cas d' Olot van superar els 20 l/m2.