Durant els caps de setmana d'estiu un vigilant municipal regularà el pas de vehicles al principal camí d'accés a la riera de Molins de Vilardell, a la carretera de les Llosses de Ripoll. Es tracta d'una mesura dissuassòria dels ajuntaments de Ripoll i les Llosses després d'una reunió amb els veïns del barri dels Brucs i la policia local, ja que en les darreres setmanes s'hi ha detectat un increment de cotxes, alguns a altes velocitats. A banda de l'augment del trànsit, també s'hi havia observat molts conductors que aparcaven a la vora dels camins, impedint el pas dels veïns.

La regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Ripoll, Maria Dolors Vilalta, afegeix a aquests arguments el risc d'incendi per la presència de molta «herba seca» al bosc, les altes temperatures i l'absència de pluja de l'últim mes. «No prohibim que ningú pugui anar a les basses», assenyala Vilalta, «simplement hi hem regulat la circulació». A banda de la figura d'un vigilant, afirma que també s'hi han incrementat els senyals, que recorden la limitació de circular a més de 30 quilòmetres per hora pel camí rural, la prohibició d'aparcar a prats i camins i la presència d'animals. Amb aquesta mesura s'ha volgut evitar d'arribar a una situació extrema, tal com ha passat en poblacions veïnes.

Les persones que vulguin anar a Molins de Vilardell poden fer-ho a peu, aparcant els seus vehicles a una zona habilitada a la carretera de les Llosses. De fet, aquest darrer cap de setmana s'ha vist a alguns banyistes que tenien pensat anar a aquell sector, fent-ho a peu, amb els estris de bany i neveres de plàstic. Per arribar-hi, han de caminar més de mitja hora, com a mínim fins que no descobreixin els camins alternatius d'accés.

L'augment del nombre de banyistes a les basses de Molins de Vilardell s'ha produït el mateix any que l'Ajuntament de Campdevànol ha prohibit el bany per dues temporades al Torrent de la Cabana. Es tracta del paradigma de morir d'èxit en una població que no té l'índex més alt de turisme, però que aglutinava gernacions de visitants per banyar-s'hi i fer-hi pícnic. Abans, ja havien intentat regular-ho prohibint l'accés amb vehicle i amb un aparcament de pagament. En tot cas, l'excés de persones va motivar la prohibició. Però cada cap de setmana se?gueixen registrant-se aglomeracions al Torrent de la Cabana.

En el darrer ple de Sant Joan de les Abadesses també es va posar de manifest el malestar de CiU amb la massificació a les gorgues de Malatosca.