El president de la intercomarcal d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) de Girona, Xavier Dilmé, va presentar ahir els noms que confeccionaran la candidatura de la formació de la demarcació per a les eleccions del 27 de setembre al Parlament de Catalunya. Dilmé, que és el candidat de la llista d'Unió de Girona, va explicar que tot i que la candidatura ja té l'aval de l'assemblea gironina (aprovada per assentiment), encara falta que el proper 4 d'agost el Comitè de Govern del partit li doni el vistiplau definitiu. Per això, encara no es va poder donar a conèixer l'ordre dels primers llocs de la llista de la demarcació de Girona.

Ara bé, de moment ja es van poder concretar ahir els quatre noms que acompanyaran Dilmé en les primeres posicions: Montse Ricart (regidora a Vilafant), Jordi Aurich (que fins fa unes setmanes ocupava el càrrec de director general de Protecció Civil amb Ramon Espadaler com a conseller d'Interior), Núria Gòmez (cap del Servei Català de Trànsit a Girona) i Josep Maria Pasqual, periodista.

Xavier Dilmé va voler posar de manifest que aquesta llista d'Unió de Girona és «equilibrada» perquè hi ha membres de les vuit comarques gironines i que també compta amb la presència de professions diverses.

Així mateix, el president d'Unió Democràtica de Girona va valorar que es tracta «l'única candidatura encapçalada per un nacionalisme centrat i que no és d'esquerres». També va aprofitar per fer una crida a la resta de formacions perquè portin a terme una campanya de «propostes concretes». Per acabar, Dilmé va criticar que alguns partits hagin enfocat la confecció de les seves llistes per al 27-S com si es tractés d'un «concurs de popularitat».

Atac a Ciutadans i al PP

D'altra banda, el candidat d'Unió a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, va acusar el partit d'Albert Rivera, Ciutadans de «tirar la pedra i amagar la mà» pel que fa a l'atac al model lingüístic català. Respecte al Partit Popular de Catalunya, s'hi va referir com el partit que, des del Govern espanyol, «ha fet la feina bruta» amb la Llei Wert. «Per a Unió, Catalunya és l'essència i la raó de ser», va manifestar Espadaler.

Espadaler també va enviar un missatge a CDC i ERC. Per una banda, va fer una crida als partits perquè, més enllà del 27 de setembre, expliquin «com pensen governar el país». «Ens preocupa molt el 27 de setembre però tant o més els dies i els anys que vindran, i reclamem a la resta de formacions que expliquin les propostes concretes sobre educació, sanitat o polítiques econòmiques», va manifestar.

A més, també va subratllar que CDC i ERC volen resoldre el moment actual «amb presses» i els va demanar «respecte» per a Catalunya. «Volen anar pel camí de la rapidesa per resoldre l'horitzó nacional, Catalunya mereix seny i respecte i fer les coses pas a pas», va manifestar.

El candidat d'Unió també va defensar que el seu partit aspira a la «plena sobirania nacional» del país, però que ho vol fer des de la seguretat jurídica i en el marc europeu. «Diàleg, acord i urnes, aquest és el nostre camí», va sentenciar.