El 22% de les dones que es van dirigir als setze serveis d'informació i atenció a les dones (SIAD) de la demarcació Girona travessaven situacions de violència masclista. Durant tot l'any, aquests centres van atendre un total de 2.458 dones.

La coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones (ICD) a Girona, Fina Surina considera que les dades mostren que «els SIAD estan desenvolupant de manera eficient la seva tasca de detecció i atenció dels casos de violència masclista». Per altra banda, del total de dones ateses l'any passat, 1.306 van accedir al servei d'atenció psicològica i 964 als serveis jurídics.

La coordinadora territorial de l'ICD va fer balanç dimarts d'aquests serveis en el marc d'una reunió amb les persones tècniques que treballen i atenen les dones en els SIAD. Aquests serveis donen resposta de manera coordinada a les necessitats d'informació, orientació i assessorament d'aspectes relacionats amb la vida de les dones, tant de l'àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. En la reunió també va tractar la Llei d'igualtat efectiva de dones i homes i les indemnitzacions i ajuts per a dones víctimes de violència masclista.