El correbou de les festes del Tura del 2015 va ser aprovat amb els vots de l'equip de govern CiU-PSC, però va tenir els vots en contra de tota l'oposició: ERC, CUP i Olot en Comú. Els portaveus de l'oposició Lluís Juncà (ERC), Lluís Rubio (CUP) i Xavier Garcia (Olot en Comú) van avisar que vetllaran pel compliment de la normativa i que demanaran que no hi hagi un correbou 2016, quan s'acaba el termini de la concessió de l'organització a la penya Taurina d'Olot.

Mar Roca (regidora de festes per CiU) va defensar el correbou com un acte tradicional que cada any omple la plaça de braus. També va recordar que la concessió feta durant l'anterior mandat està vigent i que representaria una complicació incomplir-la. A més va indicar que «la Penya Taurina paga 6.300 € per fer-lo, paga els serveis mèdics i la Policia vigila pel compliment de les normes».

Lluís Juncà ERC va qualificar de despropòsit el fet que el 2004 Olot es declarés ciutat antitaurina i amiga dels animals i que el 2015 es faci el correbou. «És una qüestió d'assimilar-se o no», va opinar. També va definir de qüestió de temps la fi del correbou. «Serà per les lleis europees o les d'aquí», va indicar. A més va apel·lar a la consciència personal dels regidors de l'equip de govern.

«Disposem d'un informe de la fundació Fauna que certifica el patiment dels bous», va argumentar Lluís Rubió (CUP) i va afegir que el reglament -segons el seu criteri- no concreta perquè se'l considera com un acte tradicional. «Nosaltres -va dir- posem en dubte que el correbou sigui tradicional». També va recordar que Olot va aprovar la carta de ciutat educadora, la qual indica que no es faran espectacles amb animals vius a la ciutat.

Xavier Garcia (Olot en Comú) va indicar que la normativa catalana apunta que els animals són éssers vius i que la llei prohibeix els espectacles amb animals a excepció dels correbous i va considerar que els animals pateixen tant amb excepció com sense.