La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines va voler mostrar ahir el seu desacord en la proposta del president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, que ha demanat que s'augmenti l'import de la taxa turística d'un euro fins a un euro i mig amb l'objectiu de destinar-ne una part a projectes propis del Tercer Sector. Per tant, l'entitat va explicar que està totalment d'acord en el fet que es financïin projectes socials, malgrat que va considerar que aquesta tasca pertoca a l'Administració pública i no a les empreses privades.

A més, la Federació d'Hostaleria va recordar que la finalitat de l'impost turístic és recaptar diners per a la promoció de Catalunya i també pel sector turístic; el qual, segons l'entitat, és en bona part el motor de l'economia catalana. Per això, la Federació d'Hostaleria va manifestar que els empresaris turístics estan fent un esforç -moltes vegades en contra de la seva voluntat- per cobrar la taxa turística als seus clients i per mantenir els seus negocis.

Així, l'entitat va voler qüestionar les declaracions d'Illa en què afirmava que «la indústria turística és potent; està portant molts diners i beneficis al país». Segons la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, les declaracions no són equitatives a la realitat actual dels empresaris turístics, perquè la majoria són propietaris de petites i mitjanes empreses que tenen les seves dificultats per poder tirar endavant els seus negocis.

L'entitat també va donar suport a la posició de la Confecat, que s'oposa a una modificació de les condicions econòmiques de la taxa turística. En aquest sentit, la Federació d'Hostaleria va rebutjar la possibilitat que l'Administració pública pugui fer un nou canvi en aquest impost i va plantejar que, en tot cas, es pugui deixar d'aplicar la taxa.