La província de Girona reuneix el 36,78 per cent de les quasi 600.000 places turístiques de Catalunya, segons va informar ahir el director de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, durant la presentació de la labor que desenvolupa aquesta institució a alcaldes i tècnics relacionats amb el sector.

Ramos va explicar que les dades de pagament de taxa turística confirmen que el territori gironí és el segon destí més important a Catalunya, tan sols per darrere de la capital, Barcelona.

Al conjunt de la província, on la Costa Brava i el Pirineu són els principals pols d'atracció, la comarca amb el nombre de places turístiques més elevat és el Baix Empordà, que aglutina un 34 per cent del total.

França és el principal mercat turístic exterior de Girona, amb un 26 per cent de visitants procedents d'aquest país; i Lloret de Mar és la que més diners recapta en concepte de taxa, amb 7,5 milions d'euros.

Ramon Ramos va detallar el retrocés que experimenta el nombre de passatgers de l'aeroport Girona-Costa Brava des que la companyia Ryanair es va implantar a Barcelona, amb unes xifres que han passat de 2,8 milions el 2012 a 2,1 el 2014. Per contra, el turisme de creuers està en plena ascensió amb 38.612 passatgers registrats al port de Palamós l'any passat i 3.652 en el de Roses, amb majoria de visitants procedents del Regne Unit en el primer cas i dels Estats Units en el segon.

El nou president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, Pere Vila, i la vicepresidenta primera d'aquest últim organisme, Marta Felip, van destacar en la seva intervenció davant els alcaldes i els tècnics la importància del turisme per a aquesta província.