El RACC va difondre ahir l'anàlisi que ha fet sobre les característiques de les assistències en carretera durant l'estiu. Segons el càlcul del RACC, està previst que més de 32.000 vehicles pateixin una avaria aquest estiu a les vies gironines. Es calcula que en el cas de l'agost, prop de 10.770 automòbils necessitaran assistència mecànica a la xarxa de carreteres de la demarcació de Girona. Per tant, es tracta de gairebé 350 vehicles al dia.

Pel que fa al dia més conflictiu de l'estiu, el RACC va explicar que es preveu que sigui el proper 24 d'agost. D'aquesta manera, es calcula que més de 4.900 vehicles patiran avaries a tot Catalunya, 495 dels quals a les vies gironines. L'anàlisi del RACC també va subratllar que a Catalunya la primera causa de la necessitat d'assistència correspon al sistema elèctric general dels automòbils; es tracta d'una incidència que suposa el 44,5% dels casos previstos al conjunt de les carreteres catalanes. La segona causa d'avaries, amb el 15,9% dels casos, es troba en les rodes i els sistemes de direcció, suspensió i frens.

El pronòstic que el RACC va difondre ahir es basa en una anàlisi de més de 247.837 serveis d'assistència mecànica registrats durant el 2014. El cas és que a Espanya es produeixen, cada any, uns 4,5 milions d'avaries; més d'un milió d'aquestes a Catalunya i 113.000 a la demarcació de Girona.

L'antiguitat del parc

A més, el RACC també va recordar que l'antiguitat del parc automobilístic -que a Catalunya és superior als 10 anys en el 60% dels vehicles- és un factor clau que afecta, de manera principal, el manteniment del cotxe, la seguretat viària i el medi ambient. Per acabar, el RACC va manifestar que un milió de vehicles a Catalunya tenen una antiguitat de 20 anys o més.