El president del Consorci de l'Alta Garrotxa, Santi Reixach, ha anunciat l'adeqüació del camí de Sadernes a Sant Aniol d'Aguja. «La intenció és deixar-lo adequat pel pas de matxos de bast», ha explicat. Segons ha comentat, de sempre el camí havia servit pel trànsit de cavalleries. És un camí que ja existia en temps del monestir medieval de Sant Aniol entre els segles IX i XI. La recuperació de la ruta per als equins ha de permetre la creació d'una ruta turística amb burros o cavalls. La previsió és que el pas per una ruta d'unes dues hores a peu i sense interferències de la modernitat en el paisatge atraigui turistes. Perquè el camí de Sant Aniol pugui ser transitable pels mulats i els cavalls fa falta una tercera fase de les obres de millora de la ruta. Fa pocs dies el Consorci ha acabat la segona fase, la qual ha consistit a empedrar, repicar la plataforma i consolidar el sòl en diversos llocs. La segona fase arriba fins a la gorga del Citró, on fa poc van posar un pont penjant.

També han netejat les vores. Reixach assenyala que la percepció actual és que el camí és més ample. Això no obstant, explica que «sempre ha estat igual, el que passa és que net i arreglat sembla més ample».

En aquest sentit ha recordat que la millora del camí ha estat possible gràcies a l'ajut del Departament d'Agricultura i Medi Natural i ha exposat la seva confiança en què els ajuts del Departament facin possible la darrera part de l'obra. En els darrers dos anys, els excursionistes han dut a peu material de construcció per recuperar la rectoria de Sant Aniol i transformar-la en un refugi, com era entre els anys 60 i 70.