Intentar robar les maletes quan una passatgera espera embarcar en un avió de Girona-Costa Brava pot sortir car i sinó que ho diguin a un dels tres arrestats de la setmana passada que ho van intentar i ara està a presó. El jove tenia pendent una ordre emesa per un jutjat de Barcelona i va acabar al centre penitenciari.

Els detinguts són tres joves de 22, 23 i 25 anys, de nacionalitat francesa i belga, veïns de París i Barcelona. Van quedar arrestats com a presumptes autors d'un delicte de furt, en grau de temptativa i un delicte de resistència i desobediència als agents de l'autoritat. A un dels detinguts també se li va imputar un delicte contra la seguretat del trànsit per no haver obtingut mai el permís de conduir.

Tots els fets es remunten al migdia de dijous de la setmana passada quan els Mossos van saber que a la terminal de l'aeroport de Girona, tres homes havien intentat sostreure la maleta i la bossa de mà a una passatgera que esperava per embarcar en un avió. Mentre buscaven els tres individus, els agents van veure dos homes corrent per un dels pàrquings. Seguidament van pujar en un vehicle que els esperava i van sortir a gran velocitat del lloc. Els Mossos, que anaven a peu, van ordenar al conductor del vehicle que s'aturés, però aquest no va fer cas de les indicacions i va augmentar la velocitat per fugir.

Persecució i sortida de via

Un vehicle policial va començar a perseguir el turisme escàpol per l'antiga carretera N-II, que passa paral·lela a l'A-2 a Vilobí d'Onyar, fins que el conductor fugitiu va perdre el control del turisme i va sortir de la via. Quan la patrulla va arribar al lloc de l'accident, un dels ocupants va sortir corrent del vehicle. Els altres dos homes van ser interceptats i detinguts pels agents. Mentrestant, una patrulla de l'ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius), coneguts popularment com els antiavalots, es va afegir a la recerca del fugitiu i el va trobar, poc després, caminant sense rumb per un camí del veïnat de Franciac, a Caldes de Malavella. Els tres detinguts, dos dels quals tenien antecedents per fets similars, van passar a disposició judicial. Un va ingressar a presó i els altres van quedar en llibertat amb càrrecs.