La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, segons les dades dels seus agremiats, va explicar ahir que la previsió d'ocupació del sector hoteler durant el mes d'agost es calcula que oscil·li entre el 75% i el 80% a l'Alt Empordà, entre el 80% i el 85% a la zona de la Selva marítima i entre el 90% i el 95% a la Costa Brava centre.

Pel que fa a la ciutat de Girona i el seu voltant, l'ocupació oscil·larà entre el 70% i el 75%. A les zones de la Selva interior entre el 50% i el 55%; en canvi, a la Garrotxa l'ocupació serà més alta, entre el 70% i el 75%. A les zones tant de la Cerdanya com del Ripollès es mourà entre el 65% i el 70% d'ocupació.

Pel que fa als percentatges d'ocupació màxima, es detectaran a la primera quinzena d'agost, seguint la tendència dels anys anteriors, segons la Federació d'Hostaleria. La mateixa entitat va afegir ahir que el perfil de turista dels visitants que visitaran les comarques gironines, es troba en un 52% de turisme nacional pràcticament provinent de Catalunya, tot i que també es detecta un augment del turista de la resta de l'Estat espanyol com madrilenys i bascos, amb famílies i parelles de mitjana edat.

Pel que fa al juny, els càmpings i allotjaments de turisme rural de les comarques gironines van registrar el major nombre de pernoctacions de l'Estat, segons l'Institut Nacional d'Estadística. En canvi, en els apartaments turístics, Girona va ocupar el sisè lloc en el rànquing estatal. Pel que fa als càmpings, 163.948 viatgers van optar en establiments gironins, mentre les cases de turisme rural en van rebre 14.406.