El Patronat de Turisme Costa Brava Girona crearà un nou premi honorífic especial Juli Soler i Lobo dedicat, amb el qual distingirà aquelles persones que han tingut una trajectòria destacada en el sector de la gastronomia. Soler, que va dirigir el restaurant El Bulli durant més de 30 anys, va morir el 6 de juliol.

Davant la rellevància que el personatge Juli Soler i Lobo ha tingut en la revolució gastronòmica de les comarques gironines, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, pertanyent a la Diputació, ahir va anunciar que ha volgut crear aquest nou premi honorífic en el món de la gastronomia.

El guardó, en la línia del premi especial Jordi Comas i Matamala, que es va crear el 2012, vol distingir persones, projectes, empreses o institucions que treballin envers el desenvolupament del sector de la gastronomia i que, alhora, projectin les marques turístiques Costa Brava i Pirineu de Girona.

Els Premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat va crear el 2005 amb l'objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. També volen estimular la difusió a l'exterior dels recursos i els atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.