L'Ajuntament de Porqueres demanarà al Ministeri d'Economia i Hisenda una mesura que permetrà reduir la pressió fiscal sobre els veïns del municipi.

L'equip de govern d'Independents de Porqueres (IdP) i el grup de CiU a l'oposició van aprovar una moció presentada per aquest últim partit, amb la qual es proposa que el consistori sol·liciti al Ministeri -dins el termini previst a la llei 36/2014 de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2015- l'aplicació del coeficient d'actualització de valors cadastrals per al 2016. La moció es va aprovar en l'últim ple municipal, que es va celebrar el 29 de juliol.

Per donar-hi supost, s'hi va incorporar una aportació d'IdP, que segons va informar CiU consistia en augmentar el tipus impositiu sobre l'IBI, de manera que la quota d'aquest impost municipal no se'n vegi reduïda en la recaptació de l'Ajuntament.

La portaveu del grup de l'oposició, Susanna Bazan, es va mostrar molt satisfecta «perquè els valors cadastrals al nostre municipi, si la sol·licitud és acceptada pel Ministeri d'Economia i Hisenda, es veuran reduïts en un 18% del seu valor actual».