«Partim de la idea que obtindrem representació parlamentària el 27 de setembre», va afirmar ahir el cap de llista de la CUP a la cambra catalana per la demarcació de Girona, Benet Salellas. Acompanyat de la número dos, Marta Ball·llosera, i el número tres de la candidatura, Jordi Navarro, Salellas ja va avançar que «els propers dies» la formació acabarà de configurar la resta dels llocs de la llista. De moment, la CUP de Girona va fer ahir la presentació dels tres primers candidats per a les eleccions del 27-S, just un dia després que el partit donés a conèixer els noms de les persones que ocupen les cinc primeres places gironines per al Parlament.

Salellas va considerar que el 27-S és un escenari «excepcional que pot donar peu a qualsevol resultat». «Hem deixat d'utilitzar el verb entrar per guanyar», va subratllar sobre la CUP. Així, Salellas es va mostrar confiat que el resultat del 27 de setembre de la seva formació sigui fruit del treball que el partit ja ha fet al Parlament durant els últims dos anys i mig, de les assemblees locals de la CUP i pel fet de ser «l'única opció de ruptura amb l'Estat».

El cap de llista gironí va detallar que la seva campanya per a la demarcació de Girona estarà basada en l'eix nacional i el social. Salellas va defensar la necessitat de «construir un país amb espai per a la llibertat, la justícia i la sobirania». En aquesta línia, va afegir que la CUP «no renuncia a cap front» i va apostar per «guanyar» el procés de la independència de Catalunya.

Pel que fa a la candidatura de la CUP al Parlament per a la circumscripció de Girona, Salellas va destacar que està formada per persones «de cinc àmbits diferents» de la lluita «dels drets nacionals, socials i territorials». Per acabar, Salellas va recordar: «No hem vingut a viure de la política». De fet, va subratllar que la seva llista està configurada sense «personalitats ni patums».

A part de Salellas, Ball·llosera va defensar ahir que cal «repensar el model de país» i va explicar que la CUP aposta per «una sostenibilitat real en la gestió de l'energia, l'aigua i la sobirania alimentària». Pel que fa a Navarro, va insistir que la formació «estarà al servei» del procés de ruptura amb l'Estat.