Els veïns del carrer Pau Casals de Castellfollit de Roca, a la Garrotxa, van patir, ahir al migdia, un ensurt en escoltar un fort soroll i notar com el terra tremolava. L'alcalde de la localitat, Miquel Reverter, va explicar que pels volts de dos quarts de tres de la tarda es va produir un despreniment de la cinglera de basalt. Les pedres van caure al riu Turonell.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar dues dotacions dels Bombers i dues més dels Mossos d'Esquadra, que van analitzar els desperfectes ocasionats i si l'esvoranc posava en perill la seguretat dels habitatges propers. Reverter va explicar que no hi havia ferits i que tampoc va fer falta desallotjar cap edifici.

Els Bombers van rebre l'avís d'alerta pels volts de dos quarts de tres de la tarda. Els veïns de la zona van alertar que havien sentit un gran estrèpit i que havien notat com el terra tremolava. Fins al lloc dels fets es van desplaçar dues dotacions dels Bombers i dels GRAE, que amb una corda es van llançar entremig dels arbres per veure les dimensions de l'esvoranc i comprovar que el despreniment no havia causat cap problema estructural ni suposava un perill per als veïns que habiten prop de la zona. En principi, està previst que demà un tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa es traslladi fins al lloc per analitzar en profunditat l'incident.

De moment, l'alcalde va explicar que el despreniment s'ha produït a la zona menys coneguda o vista de la vila. Segons Reverter, els despreniments de part de la cinglera basàltica de banda i banda de Castellfollit de la Roca -tant el sector que dóna al riu Fluvià com a la ribera del Turonell- són fets habituals després d'episodis de pluja intensa com el que es va produir la nit de divendres a dissabte.

No obstant això, l'alcalde va aprofitar la incidència per reclamar més suport de les administracions comarcals i nacionals a l'hora de mantenir i restaurar aquesta cinglera basàltica que, tal com va assegurar, es troba en una situació "lamentable". "L'Ajuntament no es pot fer càrrec del seu manteniment ni de la neteja, per això fem una crida a les administracions perquè aquest monument nacional de Catalunya es cuidi d'una vegada per totes", va reclamar.