El candidat d'UDC a la Generalitat, Ramon Espadaler, va assegurar ahir que "no entenem aquestes eleccions com unes simples eleccions plebiscitàries de sí o no" i que a Unió "no ens trobareu dividint el poble de Catalunya" En un acte a Llofriu amb el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, i el candidat per Girona, Xavier Dilmé, Espadaler va asseverar que el seu partit creu que "fa falta donar resposta a la qüestió nacional i nosaltres tenim les nostres propostes", però també que "aquest país ha de ser governat, hi ha massa oportunitats que no podem deixar passar de llarg amb tota la recuperació econòmica que s'entreveu i que ha d'arribar a les llars i a les persones amb risc de quedar al marge de la nostra societat".

En aquest sentit, va advertir: "No ens trobareu dividint el poble de Catalunya, ens trobareu sempre, integrant, sumant i eixamplant aquest espai que ens permetrà superar la situació difícil en la qual estem". Ell mateix va avisar que en aquest escenari "un dels riscos és que continuï l'alimentació dels extrems: "d'un PP que simplement utilitza Catalunya per als seus interessos de cara a les eleccions generals, que retroaliment un altre extrem que veu en la independència l'única sortida d'aquest país". Espadaler va alertar que Catalunya es trobi, després de les eleccions del 27-S, "amb un govern que parla molt de la independència i radicalment d'esquerres amb el suport d'ERC".

De la seva banda, el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va dir que "aquestes són les eleccions més importants per a Catalunya des que vam recuperar l'autogovern". "Tots veiem una realitat que preocupa: quan el president d'un país perd l'agenda política i se li va de les mans, i quan el protagonisme el tenen altres que no estan al Parlament, ni en les institucions de govern, és preocupant", va reblar Duran, en al·lusió a Junts pel Sí, formada per CDC, ERC i les entitats sobiranistes. Duran va subratllar que, en canvi, a Unió "volem recuperar l'agenda política, la de la centralitat social, política i econòmica, per a les institucions, per al futur Govern de la Generalitat i per al Parlament".