Un dels punts de Figueres amb més trànsit de vehicles tindrà solució aviat. El Ministeri de Foment ha signat ja el conveni per treure a concurs l'obra de la rotonda de la plaça del Sol de Figueres i ja ha anunciat que farà el mateix amb la reivindicada rotonda de la N-260 a Vilafant, segons va informar la diputada al Congrés, Concepció Veray (PP). Veray va recordar que el giratori de la plaça de Sol permetrà salvar l'edifici de l'Oficina de Turisme.

El nou giratori permetrà millorar la mobilitat a la cruïlla de l'avinguda Salvador Dalí amb el carrer Empordà, és a dir, entre els trams urbans de les carreteres nacionals II i 260. El pressupost base de licitació del projecte és de poc més d'un milió d'euros.

La principal característica del projecte és que la rotonda voltarà entorn de l'actual edifici de l'oficina de turisme, al qual es podrà accedir a través de dos passos de vianants; el conjunt es completarà amb l'ampliació de les voreres perimetrals al voltant del giratori, la construcció de passos de vianants adaptats i el reforç de la relació entre la biblioteca Fages de Climent i el centre de la ciutat amb la creació d'una gran vorera a la part nord que els enllaçarà. Es disposaran semàfors en la N-II d'entrada i sortida de la glorieta per facilitar el pas dels vianants, a causa que han de creuar quatre carrils de circulació. Els semàfors aniran equipats amb polsador de demanda de vianants. Un cop acabada aquesta obra, l'Ajuntament ja va anunciar es canviarà el sentit de circulació del carrer Lasauca perquè es converteixi en el vial d'accés a la Rambla al centre des de l'avinguda Salvador Dalí. Una mesura que es complementarà amb la racionalització del trànsit del carrer Rodes.

Pel que fa a la rotonda de Vilafant, el Ministeri de Foment es va comprometre a incloure, dins els pressupostos del 2014, la construcció de la rotonda d'accés a l'estació del TAV Figueres-Vilafant des de la carretera N-260. Ara a més ja s'ha donat a conèixer que es traurà a concurs. El projecte de construcció de la rotonda d'accés a l'estació del TAV Figueres-Vilafant des de la carretera N-260 ja està redactat i no arriba als 500.000 euros. Des de fa mesos, cada dimecres, a les 7 de la tarda, veïns de Vilafant, tallen la N-260 durant mitja hora per exigir a Foment que faci un giratori per accedir a l'estació del TAV.

La diputada del Partit Popular, Concepció Veray, va remarcar que "aquestes dues obres són molt importants, es reclamen des de fa anys, hem estat sobre el tema durant tot aquest temps i avui podem ja anunciar que un cop fets i aprovats els projectes és possible licitar-los al setembre i adjudicar-los aquest 2015 perquè les obres puguin començar com més aviat millor". A més, Veray va afirmar que ha estat un treball de col·laboració amb el territori. "Tant en el cas de Figueres com en el de Vilafant aquesta ha estat una feina que he fet com a diputada sempre en coordinació i diàleg amb els regidors del PP a Figueres i Vilafant", va concloure.