Olot preveu digitalitzar les actes dels plens amb la transcripció paraula per paraula, perquè després pugui ser consultada. La idea és fer un resum dels acords i amb enllaços accedir a documents de so i visuals, on es vegi i s'escolti el debat. Uns intercanvis d'opinions que en els darres plens s'han mostrat llargs i intensos. Després d'una observació sobre l'acta de Xavier Garcia (Olot en Comú), l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU) ho va explicar: "A partir d'ara la transcripció de les actes canviarà. No serà aquest redactat complex, sinó que incorporarem les noves tecnologies. En el redactat de les actes es farà un resum amb els acords. Després farem servir les imatges i les veus que estan penjades per què serveixin de referència explícita d'en quins minuts s'han dit les coses"

Per calmar la incomoditat que mostraven els regidors de la CUP, Corominas va dir: "Un moment, estem a les intervencions de l'alcalde". Després els va avisar que ja tindrien temps d'opinar a l'apartat de precs i preguntes. Corominas va avançar que l'Ajuntament estudia la transmissió dels plens en streaming. L'obstacle per la transmissió dels plens en directe a la xarxa és segons el batlle la poca potència del sistema wifi de l'Ajuntament. Va manifestar que confia que amb la nova contractació de telecomunicacions de la Generalitat, la puguin millorar.

La CUP va demanar que "es transcrigui el debat" perquè "és on els partits podem opinar. Ens sembla que el fet que només es garanteixi el debat a través de la gravació, pot fer que les persones amb dificultats auditives tinguin problemes". Tresserres va definir la intenció de l'equip de govern d'incorrecte. "Ens sembla que la ciutadania es mereix tenir el ple transcrit", va opinar.

Corominas va respondre: "A nosaltres ens semblava adequat aplicar les noves tecnologies a les actes dels plens. Hem de dedicar una persona moltes i moltes hores a picar una gravació que d'alguna manera avui dia es pot consultar fàcilment".

Va defensar la idea d'una administració sense papers, de la qual va dir "les actes de paper són una cosa superada". Va indicar que en l'àmbit de salut els documents digitalitzats han substituït els de paper i no ha passat res. També va considerar que els documents digitals garanteixen la transparència i faciliten l'accés dels ciutadans a la documentació. De tota manera, va concloure que es plantejaran continuar amb el paper, perquè va assegurar que "la intenció no és amagar res".