Olot digitalitzarà les actes dels plens per estalviar feina i no transcriurà tot el debat

La idea és fer un resum dels acords i amb enllaços accedir a documents de so i visuals

04.08.2015 | 15:51

Olot preveu digitalitzar les actes dels plens amb la transcripció paraula per paraula, perquè després pugui ser consultada. La idea és fer un resum dels acords i amb enllaços accedir a documents de so i visuals, on es vegi i s'escolti el debat. Uns intercanvis d'opinions que en els darres plens s'han mostrat llargs i intensos. Després d'una observació sobre l'acta de Xavier Garcia (Olot en Comú), l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU) ho va explicar: "A partir d'ara la transcripció de les actes canviarà. No serà aquest redactat complex, sinó que incorporarem les noves tecnologies. En el redactat de les actes es farà un resum amb els acords. Després farem servir les imatges i les veus que estan penjades per què serveixin de referència explícita d'en quins minuts s'han dit les coses"

Per calmar la incomoditat que mostraven els regidors de la CUP, Corominas va dir: "Un moment, estem a les intervencions de l'alcalde". Després els va avisar que ja tindrien temps d'opinar a l'apartat de precs i preguntes. Corominas va avançar que l'Ajuntament estudia la transmissió dels plens en streaming. L'obstacle per la transmissió dels plens en directe a la xarxa és segons el batlle la poca potència del sistema wifi de l'Ajuntament. Va manifestar que confia que amb la nova contractació de telecomunicacions de la Generalitat, la puguin millorar.
La CUP va demanar que "es transcrigui el debat" perquè "és on els partits podem opinar. Ens sembla que el fet que només es garanteixi el debat a través de la gravació, pot fer que les persones amb dificultats auditives tinguin problemes". Tresserres va definir la intenció de l'equip de govern d'incorrecte. "Ens sembla que la ciutadania es mereix tenir el ple transcrit", va opinar.

Corominas va respondre: "A nosaltres ens semblava adequat aplicar les noves tecnologies a les actes dels plens. Hem de dedicar una persona moltes i moltes hores a picar una gravació que d'alguna manera avui dia es pot consultar fàcilment".

Va defensar la idea d'una administració sense papers, de la qual va dir "les actes de paper són una cosa superada". Va indicar que en l'àmbit de salut els documents digitalitzats han substituït els de paper i no ha passat res. També va considerar que els documents digitals garanteixen la transparència i faciliten l'accés dels ciutadans a la documentació. De tota manera, va concloure que es plantejaran continuar amb el paper, perquè va assegurar que "la intenció no és amagar res".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema