L'alcalde de Girona i flamant president de l'Associació de Municipis per a la Independència, Carles Puigdemont, ha assegurat en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies que continuarà a l'alcaldia de Girona encara que li ofereixin un lloc al futur Govern català. Aquestes declaracions arriben després que el seu nom apunti novament amb força al Parlament de Catalunya com a diputat, un càrrec que repetiria després que Convergència Democràtica de Catalunya l'hagi situat com a número tres de la llista de Junts pel Sí a Girona, per darreredel cantautor Lluís Llach i l'exentrenadora de l'Uni Girona, Anna Caula. A més, la seva aposta oberta i clara a favor de la independència ha fet que soni, també, en algunes travesses com a possible futur conseller.

Davant d'aquesta possibilitat, Puigdemont assegura que el seu lloc és a l'alcaldia de Girona: "De cap manera estic disposat a renunciar a l'alcaldia". "El millor lloc de govern de la Catalunya Estat és un ajuntament important com Girona, des d'on es pot contribuir enormement a fer viable el procés; ciutats com Girona estan cridades a jugar un paper en aquest escenari", valora.

Puigdemont s'ha mostrat convençut que la llista de Junts pel Sí serà la clara guanyadora de les eleccions del 27 de setembre. "Els diputats per la independència serem clarament majoria i estarem en condicions d'iniciar el procés, el poble no dirà que no, hi haurà un immens sí", subratllava Puigdemont, que apuntava que dels "escenaris diversos" que es poden preveure després de les eleccions, "el més creïble" és el d'una majoria parlamentària que aposti pel full de ruta que es marca la independència com a objectiu.

Puigdemont també defensa amb vehemència l'arrel democràtica del procés indepentista impulsat a Catalunya: "Estem convençuts i serens en la feina que fem, que té una arrel nítidament democràtica, el procés català és impecablement democràtic", assegura.