Riudellots de la Selva s'ha convertit aquest cap de setmana en centre de referència en videojocs i tecnologia gràcies a la cinquena edició de la Lan Party. Aquesta trobada, consistent a reunir persones amb els seus ordinadors per jugar, compartir i intercanviar informació, va aplegar 45 persones, la majoria de les comarques gironines però amb una petita representació de Barcelona.

Un cap de setmana sense horaris i un objectiu comú, jugar a videojocs i endinsar-se en diferents aspectes relacionats amb la tecnologia. Entre partides i reptes - especialment en jocs tan populars com el League of Legends o el Counter Straight-, els participants van conèixer algunes novetats tecnològiques a través de xerrades, que van anar des d'exhibicions de drones, passant per impressores 3D o provar les Oculus Rift DK2, ulleres de realitat virtual augmentada que permeten als jugadors tenir la sensació de viure la partida en primera persona. I entre les activitats més destacades, la xerrada sobre quins són els passos previs per fer un videojoc, tot tenint en compte l'organització que comporta abans de programa i dissenyar el mateix joc.

Una trobada centrada en la tecnologia no podia fallar en el més evident, la connexió a Internet. Per això, l'organització, Riudelan, va comptar amb una connexió immillorable de 100MB simètrics, gràcies a la fibra òptica que recentment ha instal·lat l'Ajuntament de Riudellots de la Selva.

Futures edicions

L'èxit de participació, que ha anat incrementant, i el ressò mediàtic que suposa l'organització d'aquesta trobada per al municipi, fan que tant organitzadors com l'Ajuntament de Riudellots tinguin la intenció de seguir organitzant la Lan Party, tot i que encara no s'han acordat noves edicions.