La societat Gestió de Màrqueting i Serveis de les Comarques Gironines (GMS) formarà part d'Aeroports Públics de Catalunya (APC). Així es va informar ahir al ple extraordinari de la Diputació de Girona, que va designar els representants de la corporació provincial a l'assemblea general de l'Associació per al Desenvolupament de les Comarques Gironines (AGi). El cas és que l'assemblea general de l'AGi del passat 5 de juny va acordar que l'activitat que feia fins ara GMS -l'entitat que gestionava serveis i activitats per al desenvolupament de l'aeroport de Girona- passi a mans d'APC. Per tant, tenint en compte que a partir d'ara l'activitat de GMS s'assumirà des d'APC, també es va decidir liquidar aquesta entitat de gestió de l'AGi.

De la mateixa manera, el ple de la Diputació va designar el president de l'ens, Pere Vila, juntament amb la diputada de la institució, Marta Felip, com a representants de la corporació provincial a l'assemblea general de l'AGi. Així mateix, aquesta sessió que la Diputació va celebrar ahir al migdia va acordar el nomenament de representants de l'ens en òrgans col·legiats de la institució. Per exemple, a partir d'ara el Consorci de la Costa Brava estarà presidit per Vila, el Consorci de les Vies Verdes de Girona pel diputat Albert Gómez i el Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques Gironines (CILMA) per la vicepresidenta Eva Palau.

En paral·lel, l'equip de govern va presentar ahir al ple extraordinari els comptes del primer semestre d'aquest any. Es va detallar, per tant, l'execució del pressupost, a més del moviment i la situació de tresoreria de la Diputació i dels seus organismes autònoms en aquest primer semestre vençut del 2015. Així, a 1 de gener d'enguany, l'endeutament se situava en 52,29 milions d'euros, mentre que a 30 de juny d'aquest mateix any es trobava en 48,71 milions d'euros. Això representa una rebaixa de 3,57 milions d'euros en l'endeutament.

Suport al Life Pletera

Pel que fa a altres punts del ple, la Diputació de Girona va aprovar ahir col·laborar en la desurbanització i restauració de les llacunes costaneres de la maresma de la Pletera, a Torroella de Montgrí. Per tant, se signarà un conveni amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per fer possible l'execució del projecte Life Pletera. La finalitat d'aquesta iniciativa és recuperar la funcionalitat ecològica de l'espai, que actualment està alterada per la seva urbanització parcial. Això implica eliminar les parts parcialment urbanitzades (passeig, carrers, serveis, infraestructures, escullera i acumulacions de runa) i retornar l'espai al seu estat inicial. Es tracta d'una iniciativa pionera, a l'avantguarda de les actuacions de renaturalització d'espais a Europa. D'aquesta manera, segons el conveni acordat, la Diputació subvencionarà la restauració del Life Pletera amb 60.000 euros; per tant, un 2,37% de la previsió de despesa del projecte, que ascendeix a un total de 2,52 milions d'euros. L'aportació de l'ens provincial es farà en quatre anualitats.