CDC, PSC i ERC troben irrisòria la inversió gironina dels pressupostos

L'oposició considera que són una operació cosmètica abans de les eleccions generals previstes aquest any per tal de fer veure que s'està produint un increment significatiu quan, a parer seu, no hi ha obres significatives i bona part d'aquestes està previst que s'allarguin durant anys.

05.08.2015 | 15:15
Un dels talls de carretera dels veïns de Vilafant per reclamar la rotonda.
Un dels talls de carretera dels veïns de Vilafant per reclamar la rotonda.

I

nsatisfacció general. D'aquesta manera han rebut la major part dels diputats gironins al Congrés els nous Pressupostos Generals de l'Estat, que qüestionen les inversions proposades perquè, tot i incrementar-se respecte a l'any passat, les troben una operació cosmètica que no trenca amb la dinàmica de realitzar obres a molt llarg termini preveient aportacions econòmiques molt més significatives els anys 2017, 2018 i 2019 que no pas el 2016.
El diputat convergent, Jordi Xuclà, considera que els pressupostos de 2016 són «pur maquillatge: partides misèrrimes per obres que situen el gruix de la seva inversió el 2019 i el 2020, mai havien arribat tan lluny en la seva deixadesa cap a les comarques gironines». Entre altres coses, perquè les grans ?obres anunciades «tenen partides inferiors a un milió d'euros, allò que se'n diu obrir partida, per deixar les obres per a més endavant». Només destaca com a partides «suficients i dignes» les destinades a «les rotondes de Figueres i Vilafant per accedir a la N-II. La resta, focs d'artifici amb anuncis per al 2019 i 2020». Aprofita el convergent per carregar també contra el candidat del PP per Girona a les properes eleccions autonòmiques, Enric Millo, indicant que té «una irrellevància colossal» per no haver pogut «influir» en el seu partit perquè destinés més inversions a Girona.
També el diputat del PSC, Àlex Sáez, lamenta la falta d'inversions simbòliques de cara al 2016. «A l'inici de la legislatura s'havia dit que la conversió de la N-260 en A-26 era prioritària i ara resulta que no es projectarà fins al 2017 o el 2018» critica Sáez. Respecte a ?l'augment del 21% en la inversió ?gironina, el socialista considera que «és més una qüestió de cosmètica perquè sembli que pugi, ja que a nivell real no suposa res». «Si ja era difícil anar enrere, amb aquests pressupostos hi hem anat» opina el diputat del PSC. Com a ?valoració positiva, Sáez remarca la ?previsió de destinar 1,15 milions ?d'euros al nou arxiu històric de la ciutat. «Almenys en aquest punt hi ha voluntat d'executar les obres».
En la mateixa línia convergeixen les valoracions de la portaveu d'ERC al Congrés, Teresa Jordà, qui interpreta aquesta inversió com una «continuació» de «l'espoli» fet a Catalunya, però, «molt més marcat a les comarques gironines que, a més, són de les més productives». Respecte a la caiguda del 22% en les partides destinades a la N-II, Jordà creu que «una vegada més es constata el menyspreu del Govern espanyol cap a Catalunya». A més, la diputada d'ERC va titllar «d'escandalosa» l'aprovació d'aquests pressupostos al final de la legislatura quan «el més lògic hauria estat que els hagués gestionat el proper govern».
La diputada gironina del PP al Congrés, Concepció Veray, no va voler ahir entrar en valoracions sobre el tracte dispensat pels Pressupostos Generals de l'Estat a la província. Es va excusar, a través del gabinet de premsa del partit, indicant que els populars tenen prevista per avui una roda de premsa per tractar aquesta qüestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Com si els pares passessin llista a classe
Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibres, estrenes d'exposicions i teatre

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Enllaços recomanats: Premis cinema