El barri de la Font de la Pólvora està situat al sector Est de la ciutat de Girona i és una àrea on els dispositius policials són constants. Any rere any, els Mossos i i fins i tot amb suport de la?Policia Municipal munten operatius antidroga. L'any passat sense anar més lluny, el 12 de març s'hi va realitzar una actuació policial amb un fort desplegament que va culminar amb la detenció de cinc persones i després d'escorcollar tres domicilis amb l'ajuda de la Unitat Canina, van poder localitzar marihuana, cocaïna i heroïna, a més d'armes detonadores i dues balances de precisió, entre d'altres.

Aquest no és l'únic operatiu recent sinó que per exemple, a finals del juliol de l'any 2013, la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra van fer un operatiu conjunt que va acabar amb la detenció de quatre persones del barri de la Font de la Pólvora per cultivar marihuana en pisos.

Amb tot, però, una de les operacions policials més grans contra el tràfic de drogues -fins ahir- en aquest barri del Sector Est de Girona es remunta a l'any 2006. En concret, el 13 d'octubre, poc abans de les vuit del vespre una setantena d'agents dels Mossos i la Policia Municipal de Girona van desembarcar en aquest barri i van tallar accessos i van fer molts escorcolls en pisos i cotxes. En aquella ocasió, el barri va quedar paralitzat i l'operació es va desenvolupar perquè hi havia hagut nou morts per consum d'heroïna entre l'any anterior i el 2006 i els Mossos sospitaven que provenia d'aquest barri de la ciutat i que estava adulterada.

Per tot això, van muntar el dispositiu policial que va acabar amb nou persones detingudes i es van decomissar substàncies estupefaents com són l'heroïna, cocaïna i també armes de foc, material electrònic, diners, medicaments, joies i un vehicle.

Contra el frau elèctric

Un altre dels motius pels quals hi ha hagut forts desplegaments policials en aquest barri és la lluita contra el frau elèctric. Els Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa en van realitzar més de mitja dotzena durant l'any passat i també va servir per descobrir per una banda que tenien punxada la llum i també per desmantellar algunes plantacions de marihuana. A mesura que es feien més dispositius d'aquest tipus, els cultius de droga van disminuir en els pisos escorcollats pels agents en aquest barri de Girona.