«A la primera setmana de setembre presentarem les grans xifres del pressupost del Parc dels Volcans», va dir Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) en el darrer ple. Va explicar que ara una empresa especialitzada en projectes europeus i relacionada amb Brussel·les treballa en l'elaboració del projecte. Va concretar que l'empresa ha demanat l'opinió a persones i entitats. «És un treball que cerca el consens», va dir. L'alcalde va donar les explicacions en el decurs de l'aprovació d'una partida de 21.780 € destinada a pagar el treball. «Vam fer -va explicar- una primera contractació, però necessitem acabar-la de completar».

Va avançar: «És un projecte europeu que probablement denominarem parc dels Volcans, però al final serà més gran que això». Va acabar: «Quan tinguem el projecte ben fet el compartirem amb tothom».

Anna Barnadas (ERC) va respondre:?«Estaria bé que un projecte com els del parc dels Volcans es compartís amb tots els grups i regidors de l'Ajuntament». Va afegir: «És prou important perquè tots els grups el facin seu».

Corominas li va contestar que el parc dels Volcans és un projecte de continuïtat que ve del mandat passat.

En el decurs de l'anterior mandat l'Ajuntament va comprar terrenys a la vora i a la falda del volcà Montsacopa per tal de disposar de patrimoni per poder començar el parc dels Volcans. Els solar més gran està situat entre el cementiri i la plaça de braus. És en aquest lloc on l'Ajuntament preveu enderrocar la casa de can Marcè.

També van comprar un solar al costat de la gredera de darrere del cementiri per tal de fer un camí directe al cim del volcà. Falta decidir on anirà el centre d'interpretació dels volcans.