El candidat del PSC per Girona al Parlament, Rafel Bruguera, va lamentar ahir que Dolors Bassa -que encara és secretària de la UGT de les comarques gironines- hagi acceptat ser a la llista unitària de CDC i d'ERC, que s'ha compromès a nomenar Artur Mas president de la Generalitat, en cas d'obtenir la majoria necessària. Bruguera ho va criticar «no només perquè significa donar suport a una llista amb persones que han aplicat polítiques en contra dels drets de treballadors, sinó també pel simple fet de la importància democràtica de mantenir una separació entre el món laboral i el de la política».

Així, Bruguera va exposar: «Encara que es justifiqui per mitjà de l'excepcionalitat del moment, al final és indefugible que la candidatura de Dolors Bassa és l'opció de tots els que volen o accepten que el candidat de CDC, Artur Mas, torni a ser president». Aquest fet, segons va afegir el candidat del PSC, «és prou significatiu per provocar desencís i desconcert de les classes treballadores gironines davant del suport explícit de Bassa a Mas, que ha aprovat amb el PP una reforma laboral duríssima en contra els treballadors que ha tingut, com a conseqüència directa, la precarització laboral que patim aquests mesos d'estiu a comarques gironines, entre d'altres».

«En aquesta última legislatura, el Partit Popular de Mariano Rajoy i la Convergència d'Artur Mas només s'han barallat per un tema, el nacional. En canvi, en polítiques econòmiques i socials sempre han estat d'acord i han aplicat les mateixes directrius ultraliberals», segons va valorar Bruguera. Per ?exemple, va especificar el candidat, la llei d'estabilitat pressupostària i de la reforma laboral. «Tant un despropòsit com l'altre, només han estat votats per aquests dos grups a les Corts Generals», va destacar el cap de llista dels socialistes. «La llei d'estabilitat pressupostària també ha perjudicat amb gravetat les finances de la Generalitat i de municipis per l'injust repartiment del dèficit entre els diferents àmbits de l'administració», va subratllar Bruguera, que va explicar: «La reforma laboral ha convertit l'acomiadament en un recurs indiscriminat i barat».

Bruguera va assegurar: «Els cinc anys d'austeritat extrema i de retallades del govern de Mas ens han comportat més desigualtats i menys drets socials».