L'Obra Social La Caixa ha concedit ajudes per valor de 116.100 euros a quatre projectes que actuaran a la província de Girona, seleccionats dintre de la convocatòria de lluita contra la pobresa i l'exclusió social. Aquesta convocatòria s'emmarca en el programa d'ajudes a projectes d'iniciatives socials que impulsa anualment l'entitat i que aquest any preveu destinar 17 milions d'euros a les set convocatòries en què es diversifica. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen en pro d'aquests col·lectius en risc d'exclusió poden optar al programa i presentar el seu projecte a la convocatòria que promogui les mateixes línies d'actuació.

Els quatre projectes que oferiran ajudes d'inclusió social a Girona i província tindran com a beneficiàries directes més de 1.200 persones en situació de vulnerabilitat per falta de recursos. Les entitats que impulsaran aquestes iniciatives són l'Associació CAF, Comunitats Autofinançades, el Casal d'Infants de Salt, l'Associació CANAAN-Pla de l'Estany i la Fundación Ateneu Catalunya.

Així, l'Obra Social La Caixa obre anualment la convocatòria de lluita contra la pobresa i l'exclusió social per donar impuls a projectes desenvolupats per entitats no lucratives dirigits a persones en situació de pobresa o en risc d'exclusió social. Pel que fa a l'hora de seleccionar els projectes, s'ha tingut en compte que treballin les capacitats de les persones a través d'activitats de tipus promocional i els projectes que afavoreixin l'enfortiment i la creació de xarxes de suport familiar i social amb la seva comunitat. També s'han valorat aspectes com l'eficiència social a través de la coordinació amb altres entitats socials i el suport de l'administració pública; el foment i la participació del voluntariat; la viabilitat i sostenibilitat econòmica del projecte; i la qualitat del projecte en el disseny d'objectius, activitats i definició de resultats desitjats de la intervenció social.

Per això, el president de la Fundació Bancària de La Caixa, Isidre Fainé, ha expressat el seu agraïment a totes les entitats que han participat en aquesta convocatòria de projectes socials.