«Nosaltres amb l'institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ja hem iniciat els treballs de diagnosi de veure el que ha passat a la cinglera de Castellfollit», va assenyalar el conseller de Territori i ?Sostenibilitat, Santi Vila, ahir a Olot. Va indicar que ha parlat amb l'alcalde, Miquel Reverter ERC). Reverter reclama atenció per un símbol natural de Catalunya que, pedra a pedra i columna a columna, cau.

Sobre el procés d'erosió de la cinglera, Santi Vila va assegurar que Territori i Sostenibilitat ?acompanyarà. Va considerar:?«Ara, no estem en condicions de dir quina solució hi ha, perquè és un tema que ve de molt lluny». Va seguir: -No estem en condicions de distingir quins són des del punta de vista geològic els temes que cal corregir i amb quins, senzillament, cal aprendre a conviure-hi».

Santi Vila va concretar: «He donat instruccions a l'Agència Catalana de l'Aigua, perquè avaluï quines patologies poden haver-hi al municipi com a conseqüència de l'evolució històrica de la cinglera». També va exposar: «També cal saber fins a quin punt en aquests moments està tot prou net i en aquest supòsit haurem de veure qui és el responsable». L'aigua de la pluja que cau sobre els carrers del nucli vell de Castellfollit va a parar a la cinglera. Segons es geòlegs, és una de les claus perquè quan hi ha precipitacions intenses el cingle quedi xop i tinguin lloc despreniments com el del passat dissabte, dia 1 d'agost.

x.V. Olot