La Policia Local de Cassà de la Selva, al Gironès, torna a comunicar-se mitjançant 'WhatsApp' amb els veïns del nucli de població anomenat els Refugis de les Gavarres que es troba endinsat dins del massís de les Gavarres i està exposat a una elevada perillositat durant l'estiu degut al risc d'incendi forestal. D'aquesta manera, el cos policial manté un contacte directe i constant amb gran part dels veïns de la zona per informar-los del mapa de perill del Pla Alfa i, al seu torn, els residents també poden avisar sobre qualsevol emergència. En total, al nucli hi ha 69 masies, 46 de segona residència. De moment, 34 propietaris ja utilitzen aquest sistema de comunicació que va iniciar-se l'any passat.

La Policia Local de Cassà de la Selva ha optat per instaurar definitivament aquest sistema de comunicació gratuït per així estar connectats més directament i constantment amb els veïns d'aquesta zona.

La iniciativa va néixer l'estiu de l'any passat quan es va realitzar una prova pilot. L'èxit aconseguit ha fet que aquest estiu s'hagi decidit instaurar de forma definitiva i es mantindrà durant els dotze mesos de l'any. D'aquesta manera, la Policia Local de Cassà de la Selva podrà avisar-los en cas d'incendi o qualsevol altra incidència i els veïns també podran traslladar al cos policial les seves preguntes o alertar en cas d'emergència.

Des de la Policia Local de Cassà de la Selva assenyalen que al nucli de població dels Refugis de les Gavarres hi ha unes 60 persones empadronades tot i que a l'estiu la xifra s'incrementa i poden arribar a una ocupació màxima d'uns 108 residents. De moment, 34 propietaris de diverses masies ja estan connectats i utilitzen el nou sistema de comunicació mentre que la resta rep les alertes o avisos mitjançant missatges de text, trucades de telèfon fix o correus electrònics.

No obstant això, els policies han localitzat quatre masies que no disposen ni de telèfon fix ni mòbil. L'alcalde de Cassà de la Seva, Martí Vallès, subratlla que aquest sistema és clau ja que "si mai hi ha algun tipus de perill caldrà actuar el més ràpid possible" i aquesta aplicació facilitarà la comunicació. "Cal aprofitar totes les eines tecnològiques que tenim al nostre abast per millorar la comunicació directa amb els ciutadans", ha explicat.