El cap de llista del PSC al Parlament per Girona, Rafael Bruguera, va valorar ahir que l'executiu d'Artur Mas no ha tingut cap estratègia per fer front a una política involucionista i recentralitzadora del PP i de Mariano Rajoy. Així, Bruguera va assegurar que s'ha optat pel xoc de trens i la confrontació que, segons el candidat, ha conclòs en què en els darrers anys de govern de Mas, «no només no s'hagi produït cap nova transferència a Catalunya de les previstes a l'Estatut, sinó que ni tan sols se n'ha negociat cap».

Bruguera va afegir que el govern de Catalunya no ha presentat una estratègia, per sortir de la crisi, diferent de la del PP: «Una austeritat mal entesa, retallades dels serveis bàsics i empobriment». Així, Bruguera va insistir que ni Mas ni el seu govern han desenvolupat «l'eina més important que tenen al seu abast: l'Estatut». En la mateixa línia, Bruguera va aprofitar per recordar que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat no s'ha reunit des del 2011, malgrat que l'Estatut assenyala que s'ha de reunir, com a mínim, dues vegades a l'any i sempre que es demani des d'una de les parts. «Mas ni ho ha demanat», va sentenciar Bruguera.

A més, el candidat socialista es va reafirmar en aquesta posició, tot destacant que també passa el mateix amb la Junta de Seguretat de Catalunya, la Comissió de Transferències, la Comissió Mixta d'Afer Econòmics i Fiscals i la Comissió Bilateral d'Infraestructures. Fins i tot amb la creació del Consorci Tributari entre l'Estat i la Generalitat (AEAT i ATC), que preveia l'Estatut en un termini de dos anys i de la qual, segons Bruguera, no s'han obtingut resultats.