Nervis i emoció. Això és el que es va viure ahir des les tres de la tarda fins a 2/4 de nou del vespre al centre cívic de Santa Pau, a la Garrotxa. Era el primer càsting per escollir extres per a la pel·lícula El pregón. És un film dirigit per Dani de la Orden (Barcelona, nit d'estiu), produït per Atresmedia i El Terrat.

El guió ha estat fet per David Serrano El otro lado de la cama i Diego San José Ocho apellidos vascosy secuela.

Els actors principals són Andreu Buenafuente i Berto Romero. L'anunci del càsting no va despertar una allau de gent, però durant la tarda desenes de persones -petits i grans- van anar omplint tots els papers que l'organització demanava.

Alguns d'ells -nens d'entre 8 i 16 anys- fins i tot van haver de cantar, ja que la direcció vol crear un cor d'uns 15 nens i nenes garrotxins per a una escena. Per a aquesta figuració els nens de les corals garrotxines i de les escoles de música van tenir avantatge.

L'assistència d'aspirants va ser nombrosa i de fet hi ha places, perquè l'empresa encarregada del càsting, Casting Singular, busca uns 600 adults i uns 50 nens de la de la zona. El salari per dia treballat es de 45,75 euros. És una bona manera d'aprofitar el temps de vacances.

El d'ahir no va ser el darrer casting, perquè l'empresa ha convocat tres càstings més a Santa Pau i Olot per trobar la gran quantitat de figurants que necessiten per a la pel·lícula.

El pregón explica la història de dos germans enemistats que han de tornar al seu poble natal a fer el pregó de la Festa Major. Els protagonistes Andreu Buenafuente i Berto Romero es posaran en la pell de Juan i Richi Osorio. Segons l'argument, el germans van viure el seu moment de glòria amb el duet Supergalàctic de música tecno a principis dels noranta.

Quan creien que ningú es recordava d'ells. Els van cridar del seu poble natal, Proverzo, per fer el pregó de la Festa Major.

Juan i Richi es van retrobar al seu poble, en un context canviat però que mantenia l'escenari de les seves primeres vivències. La complicació estava en la ferotge enemistat que van congriar en elstemps del duet. Es tracta d'una comèdia basada en la confluència entre les debilitats humanes i el dia a dia d'un poble.