Les platjes de la Costa Brava entre les més sol·licitades de Catalunya

Llançà és la que encapçala l'interès dels 17.000 usuaris que s'han descarregat l'aplicació PlatgesCAT per conèixer l'estat de l'aigua

09.08.2015 | 07:18
Voluntaris realitzant neteja del fons submarí a la Farella, Llançà.

Encara que el 95% de les platges del litoral català han obtingut una qualitat de l'aigua excel·lent durant el que portem d'estiu, la de Llançà és per la que més persones s'interessen a la Costa Brava. De les 300 platges que figuren en l'aplicació PlatgesCAT -que té 17.000 descàrregues i 27.0000 visualitzacions-, la de Llançà és la segona més visitada de Catalunya, només superada per la de Gavà.

Aquesta aplicació, disponible en set idiomes, informa sobre l'estat del litoral i aporta dades en temps real sobre l'estat de la mar, el temps, la bandera de seguretat, la possible presència de meduses, la relació de serveis i equipaments de les platges i l'estat de l'aigua.

Respecte a aquesta darrera qüestió, l'Agència Catalana de l'Aigua remarca que les medicions i el controls realitzats a les platges des de l'inici de la temporada de bany indiquen que pràcticament totes les platges de la província poden qualificar-se com a zones de bany excel·lents.

La preocupació de l'ACA i els representants d'ajuntaments costaners són les agregacions de mucílags i taques de fitoplàncton, produït per causes naturals al litoral català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema