Encara que el 95% de les platges del litoral català han obtingut una qualitat de l'aigua excel·lent durant el que portem d'estiu, la de Llançà és per la que més persones s'interessen a la Costa Brava. De les 300 platges que figuren en l'aplicació PlatgesCAT -que té 17.000 descàrregues i 27.0000 visualitzacions-, la de Llançà és la segona més visitada de Catalunya, només superada per la de Gavà.

Aquesta aplicació, disponible en set idiomes, informa sobre l'estat del litoral i aporta dades en temps real sobre l'estat de la mar, el temps, la bandera de seguretat, la possible presència de meduses, la relació de serveis i equipaments de les platges i l'estat de l'aigua.

Respecte a aquesta darrera qüestió, l'Agència Catalana de l'Aigua remarca que les medicions i el controls realitzats a les platges des de l'inici de la temporada de bany indiquen que pràcticament totes les platges de la província poden qualificar-se com a zones de bany excel·lents.

La preocupació de l'ACA i els representants d'ajuntaments costaners són les agregacions de mucílags i taques de fitoplàncton, produït per causes naturals al litoral català.