La Policia es comunica amb veïns dels Refugis de Gavarres via WhatsApp

Hi ha 69 masies, quatre de els quals no tenen cap telèfon i és una àrea aïllada amb risc d'incendi

09.08.2015 | 07:18

La Policia Local de Cassà de la Selva utilitza un nou sistema de comunicació de missatgeria instantània de WhatsApp amb els veïns dels Refugis de les Gavarres. Aquest nucli de població es troba endinsat al massís de les Gavarres i està exposat a una elevada perillositat en el període d'estiu a causa del risc d'incendis forestals i que es troba en un punt de difícil accés.

La Policia Local ha optat per connectar-se de nou, per segon any consecutiu, amb aquest nucli de població a través del WhatsApp per mantenir una comunicació constant, a més d'informar-los del mapa de perill del Pla d'Alfa, entre altres missatges que puguin sorgir.

Aquest punt de les Gavarres hi ha comptabilitzades un total de 69 masies, de les quals 25 són de primera residència i 46 són de segona residència. Tot i que el còmput de persones empadronades és de 60, a l'estiu hi ha una ocupació màxima aproximada de 108 residents.

En total, 34 dels propietaris de les masies disposen d'aquest servei de missatgeria amb la Policia Local. El cos policial contacta amb els que no estan integrats en aquesta xarxa a través de missatges de text (SMS), telèfon fix o correu electrònic. Es dóna el cas però que la Policia Local de Cassà també té localitzades les quatre masies que no disposen ni de telèfon fix ni de mòbil.

L'alcalde de Cassà, Martí Vallès (ERC), destaca que el control i l'actualització d'aquestes dades és clau ja que «si mai hi ha algun tipus de perill caldrà actuar el més ràpid possible». A banda d'això, Vallès afegeix que «cal aprofitar totes les eines tecnològiques que tenim al nostre abast per millorar la comunicació directa amb els ciutadans».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema