La lluita contra les barreres arquitectòniques és una part important de la feina de Mifas, que durant el primer semestre d'aquest any ha ampliat l'estudi d'accessibilitat a les botigues de la ciutat de Girona que va iniciar el 2013. Els resultats de la segona fase del projecte -per al qual ha tingut la col·laboració de la Universitat de Girona- mostren un clar predomini dels establiments inaccessibles: 423 dels 633 que s'han visitat (66,82%).

"Jo també vull ser client" és el nom de l'estudi iniciat el 2013 amb l'objectiu de comprovar i informar dels comerços accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. Els resultats de la primera fase van ser que 82 de 606 botigues visitades eren "practicables" -això vol dir que hi ha un petit graó-, en 156 "s'hi pot accedir" i 368 són inaccessibles. Durant la primera meitat de 2015, s'ha comprovat 633 establiments més -de tipologia diferent als de la primera fase-, amb el resultat que 171 són accessibles, en 39 s'hi pot accedir i 423 són inaccessibles.

D'altra banda, l'entitat compta amb una comissió específica "de barreres", que es reuneix periòdicament per fer un seguiment de l'accessibilitat a les comarques gironines i vetllar perquè es compleixin les normatives. A més, Mifas disposa d'un servei d'assessorament per a la supressió de barreres arquitectòniques, que està a càrrec d'una arquitecta que l'any passat va informar 33 persones.