El diputat de CDC per Girona al Congrés, Jordi Xuclà, va afirmar ahir que les inversions dels Pressupostos de l'Estat del 2016 per a la demarcació de Girona són «dues rotondes». En una roda de premsa, Xuclà va considerar que la plaça del Sol de Figueres i la rotonda de la N-260 de Vilafant són les úniques obres gironines del Govern central «que es visualitzaran» l'any vinent. Per això el diputat va qualificar les inversions de l'Estat per a Girona de «més pròpies d'un ajuntament i no d'un govern».

En aquesta línia, Xuclà va pronosticar: «M'agradaria equivocar-me, tot i que el 2016 no hauran entrat les màquines al tram nord de la N-II». «Que no ens facin il·lusionar, salivar o trempar 2,7 quilòmetres o 3,6 quilòmetres», va valorar Xuclà, fent referència al desdoblament de la N-II entre Maçanet-Sils i Medinyà-Orriols. A més, el diputat va qüestionar que es fixi un termini de 40 mesos per desdoblar 2,7 quilòmetres. «El nou Canal de Suez s'ha construït en un any», va afegir Xuclà per justificar que l'Estat «està de retirada» a la demarcació.

Així, Xuclà va assegurar que els Pressupostos del 2016 per a Girona «xuten al córner» fins al 2019. Fins i tot va afirmar que «abans arribarà la independència que el desdoblament de la N-260». En aquest sentit, el diputat de CDC va posar de manifest que el Govern central no ha destinat cap partida a Costes. L'únic que va destacar dels comptes és la previsió de fer l'Arxiu Provincial de Girona, ja que es tracta de l'única demarcació de Catalunya que encara no disposa d'aquest equipament. Tot i això, Xuclà va recordar que «aviat farà 20 anys que hi ha una reserva de sòl per a l'Arxiu Provincial».

En paral·lel, Xuclà va subratllar ahir que «és el primer cop en 37 anys de règim democràtic» que els Pressupostos de l'Estat es tramiten la primera setmana d'agost. També va considerar que és «únic i inaudit» que en quatre anys el mateix Govern central hagi fet cinc Pressupostos Generals. Per tot plegat, CDC va avançar que presentarà esmenes als comptes de l'Estat.