Les pluges estaven anunciades però no per això van deixar de sorprendre ahir més d'un quan, en plena tarda, una tromba d'aigua va caure sobre nombrosos municipis gironins per deixar espectaculars xifres com els 71 litres per metre quadrat /l/m2) en una hora a Anglès (72,5 en tot l'acumulat). També a Banyoles les pluges van deixar registres importants, amb 56,7 litres en poc més d'una hora recollits en una de les estacions oficials o els 40 litres acumulats a la ciutat de Girona en tan sols una hora i mitja.

El matí de dissabte, el cel es va despertar ennuvolat a la major part de la demarcació i trencava la tendència d'una setmana de calor i ple sol. Tot i això, el front que va arribar ahir va canviar el mapa meteorològic per complet. D'est a oest va anar avançant fins al punt que, a principis de la tarda començaven les descàrregues d'aigua i en alguns punts amb aparell elèctric, a la comarca de la Selva avançant després pel Pla de l'Estany, el Gironès i el Baix Empordà per seguir a l'Alt Empordà o la Cerdany. El temporal va afectar amb menys intensitat les comarques de la Garrotxa i el Ripollès.

Tota la demarcació de Girona es trobava ahir sota avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per intenses pluges. Els registres de l'SMC així ho van acabar constatant amb especial incidència al municipi d'Anglès on es van acumular 72,5 l/m2. Per la seva part, a la ciutat de Girona s'hi acumulaven 39,7 litres, dels quals 30 en només una hora, mentre que a Vilablareix van caure 20 l/m2. El Pla de l'Estany també va patir una gran descàrrega, arribant als 56,7 litres en poc més d'una hora arribant a precipitar a raó de més d'un litre per minut, segons dades d'una de les estacions oficials. En un altre punt de Banyoles, l'SMC registrava 49,6 litres acumulats.

Al Baix Empordà, els registres deixaven un total de 17,3 litres a Torroella de Montgrí, 13,3 a la Bisbal d'Empordà i 4,4 a Castell d'Aro. A la zona de Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà, van caure 22,9 litres, al pantà de Darnius-Boadella fins a 23,9 litres i 13,4 a Castelló d'Empúries. Al Ripollès les pluges van ser més moderades amb 6,9 litres a Sant Pau de Segúries, tot i que a Núria els registres marcaven fins a 25,5 l/m2.

Les precipitacions van ser curtes però intenses i van provocar algunes inundacions en diferents municipis. Amb les platges buides, la pluja va obligar sobretot a cancel·lar molts actes d'estiu com la Milla Popular de Sant Feliu o el concert a l'Estartit de Judit Nedderman i Miquel Abras i d'altres com el partit de futbol del Girona.