La forta calor d'aquest estiu ha propiciat que molta gent s'hagi decantat per l'ús de les gorgues dels rius i rierols del Ripollès com a zones de bany. Es tracta de gorgues grosses i amb aigua abundant que en d'altres anys no eren tan usades perquè l'aigua estava més freda. L'abundància de banyistes ha obligat els ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol a prendre mesures.

L'Ajuntament de Ripoll ha posat un vigilant al camí d'accés a la riera dels molins de Vilardell, el de Campdevànol ha pres mesures per evitar la massificació del Torrent de la Cabana, el de les Lloses ha participat en un estudi pel control de la riera de Merlès i, a Sant Joan de les Abadesses, el grup de CiU va demanar mesures al ple contra la massificació del gorg de Malatosca.

L'estiu ha provocat que sobretot els caps de setmana hi hagi trànsit de vehicles per camins on no hi passa quasi ningú. El fet ha provocat les queixes dels veïns de les zones rurals i barris que estan situades a la vora dels camins que van a les gorgues.

Encara és més greu quan aparquen a la vora dels camins i dificulten el pas dels altres vehicles. Aquesta circumstància -durant anys- va causar problemes a Campdevànol i les Lloses, on van haver de fer un pla que va comptar amb la participació dels veïns.

Hi ha hagut regidors que han anat a les gorgues de la riera de Merlès i han parlat amb els banyistes. La tònica general sempre sol ser de molta col·laboració fins que s'arriba al tema de les prohibicions i les reponsabilitats.

És a dir, la gent el que els demana són serveis i això entra en contradicció amb la posició dels ajuntaments.