El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat les obres d'adequació i manteniment de l'heliport de Campdevànol per millorar les condicions, funcionalitat i seguretat de la infraestructura.

El principal ús de l'heliport de Campdevànol són les emergències mèdiques, atès que és l'heliport que dóna servei a l'hospital comarcal, i la prevenció d'incendis, i és la base d'operacions de rescat en helicòpter de muntanya i esquí.

Bàsicament, els 10.600 euros en millores s'han destinat a fer un vial pavimentat per tal de facilitar el pas de les lliteres de l'helicòpter a les ambulàncies i viceversa; repintat de la senyalització horitzontal; reforç de la tanca perimetral; senyalització vertical sobre el tancat perimetral; canvi porta d'accés; compleció de la màniga de vent; i millora de la senyalització.

El Departament de Territori i Sostenibilitat invertirà 150.000 euros en el pla d'adequació d'heliports, que inclou obres d'adequació i treballs de manteniment en 12 instal·lacions situades en 8 comarques de Lleida, Girona i Barcelona.Els treballs abasten, a més de l'heliport de Campdevànol, les instal·lacions de: Tírvia, Tremp, boca sud del Túnel de Vielha, Vilaller, Berga, la Molina, Boí Taüll, Vallter 2000, la Pobla de Lillet, Lles i Port del Comte.

Està previst que durant aquest mes d'agost s'iniciïn les actuacions en els heliports de Tírvia, Tremp, boca sud del Túnel de Vielha i Berga, considerats prioritaris pels serveis d'emergència. En el cas de Tírvia, s'ha iniciat els treballs de neteja i posada a punt del dipòsit de combustible.

A més de les actuacions d'adequació de la infraestructura necessàries, es duran a terme projectes per facilitar la inspecció i manteniment posterior, els plans de manteniment per facilitar el seguiment i explotació de la infraestructura i els estudis i implementacions de solucions per al seguiment operatiu de l'operació dels heliports.