Dos dies després de les fortes pluges que van caure durant aquest cap de setmana, hi ha poblacions que encara estan recuperant-se dels efectes devastadors que van tenir. Un exemple clar és Anglès. 72 l/m2 són els que van caure en una franja temporal molt curta, combinats amb ventades que van superar els 55km/h.

El poble va fer front a inundacions molt accentuades en diversos llocs públics com rotondes, carrers, carreteres, però també en una gran part de domicilis privats. També es va treballar per fer front a les destrosses provocades pel vent, com la caiguda de dos arbres al municipi. Un d´aquests ho va fer a la C-25 a l´alçada del cementiri, cosa que va comportar l´actuació dels bombers i les brigades per entretirar-lo en el menor temps possible i restaurar-ne la circulació. Altres efectes van ser l´acumulació de sediments i fang a diversos llocs, així com sots i basses a les fonts i els parcs.

Aquesta situació ha portat l´Ajuntament a prendre mesures al respecte i demanar ajuda per arreglar els danys. Durant tota la setmana es farà un estudi i comptabilització de tots d´aquests en tota la població per tal d´elaborar un pressupost que pel moment resta en incògnita.

L´alcaldessa d´Anglès, Àstrid Desset (CiU), ha assegurat que actualment «Estem movent ja molts fils, i s´estan arreglant coses poc a poc. El que passa és que encara no s´ha acabat de valorar tot i no s´ha acabat de comptabilitzar el cost perquè encara estan sortint més i més coses. Va ser un temporal realment intens per la població.»

Restablint la normalitat

Bonmatí va ser una altra població que també es va veure afectada seriosament pels efectes de la pluja. Dissabte a la tarda una forta tempesta en va sorprendre els veïns, que no podien ni tan sols imaginar aleshores els efectes que els portaria.

En una hora van caure gairebé 100 litres per metre quadrat, motiu que va provocar grans inundacions, sobretot a la part més baixa del poble. Els col·lectors van acumular molta aigua, no van poder assimilar una presió de tal mesura i finalment es van desbordar per complet, aixecant fins i tot algunes de les voreres de diversos carrers del poble. Una d´elles va ser la de la pujada del grup Bondia.

Tot i que han passat ja un parell de dies el poble encara es continua recuperant dels efectes. Molts soterranis i baixos segueixen inundats i s´estan netejant diàriament parts del poble. Al igual que va passar a Anglès també van caure arbres a Bonmatí, un d´ells prop d´un domicili. A una altra veïna els efectes de la pluja li van trencar un mur de contenció.

Malgrat això l´alcalde del poble, Marc Garcia, diu que «almenys tot el que s´ha vist perjudicat no deixar de ser material, almenys no hi ha hagut cap ferit.» també lamenta que «És una situació que porta molta impotència però s´esta duent a terme una feina excepcional. Els veïns han respos d´una manera molt activa amb la causa».

Des de l´Ajuntament ja s´han pres mesures al respecte per tal de solucionar la situació. S´ha demanat ajuda a la Generalitat i la Diputació perquè ajudi al municipi de Bonmatí ha arreglar els danys causats per aquest temporal. Marc Garcia explica que ja s´estan movent els tramits. «De moment encara no sabem la xifra final del que costarà perquè encara no hem acabat de comptabilitzar els danys.»

Tot i així ni Bonmatí, ni tampoc Anglès s´han quedat de braços plegats i han començat a arreglar els desperfectes progressivament.