El diputat de Convergència Democràtica (CDC) al Congrés Jordi Xuclà ha presentat una bateria de preguntes al Govern espanyol relacionades amb el dret dels ciutadans catalans residents a l'estranger a votar el proper 27 de setembre.

«Els ciutadans amb residència civil catalana que han estat convocats a eleccions i que estan inscrits en el Cens de Residents Absents (CERA) veuran garantit el seu legítim dret a vot?», pregunta Xuclà, que assegura a més que «la molt mala experiència de 2012, el fiasco que va fer que milers de catalans no van poder votar, ens posa en alerta».

El diputat Jordi Xuclà adverteix de la dificultat afegida que suposa iniciar el procés per al vot en urna a l'estranger o vot per correu més urna a l'estranger a la meitat del mes d'agost. «Volem que el Ministeri d'Afers Exteriors ens doni plenes garanties que consolats i ambaixades estaran dedicades al 100% a permetre i facilitar el dret fonamental a la participació ciutadana a través del vot».

En aquest sentit, el diputat pregunta al Govern de Rajoy si amb l'actual sistema de vot pregat es facilita el vot d'aquells ciutadans inscrits al CERA (Cens de Residents Absents ), i si considera l'Executiu que s'hauria de modificar la Llei Electoral per garantir aquest dret en qualsevol cas.

CDC observador

Per tot això, el grup de Convergència al Congrés i el Senat es constitueix com a observador i facilitador del vot dels catalans a l'estranger. «Ens posem a la seva disposició i farem totes les gestions necessàries davant ambaixades i consolats», destaca el diputat de Convergència Democràtica (CDC) al Congrés, Jordi Xuclà.